De Atlanta Hawks zijn erin geslaagd hun doel van het seizoen te strikken: de play-offs. Beter nog: ze zijn goed op weg naar de halve finales. Trae Young, de leider van het team, blijft zijn speelniveau verhogen en dat is iets wat de Knicks niet graag horen.
De Hawks hebben vanavond de kans om hun ticket naar de volgende ronde van de play-offs te bemachtigen. In deze verrassingsreeks leidt Atlanta met 3-1 tegen de New York Knicks die zich zo goed mogelijk hebben willen verdedigen in de Madison Square Garden die speciaal voor deze terugkeer in de play-offs nieuw leven wordt ingeblazen. Maar Knicks fans werden snel teleurgesteld.
 
De eerste ontmoeting was meteen een erg spannende, want het puntenbord helde telkens van het ene naar het andere team. Uiteindelijk belandden de franchises op 105-105 en kregen de Hawks als laatsten de bal in hun bezit. Trae Young heeft het voortouw genomen en het zaakje afgehandeld met een laatste punt. Hij eindigt die avond met een totaal van 32 punten, 10 assists en 7 rebounds. Niet slecht voor een eerste play-offwedstrijd.
 
Doelgericht maar nog steeds gevaarlijk
 
In Game 2 waren de Knicks vastbesloten om de score gelijk te trekken. De mannen van Tom Thibodeau pasten hun spel aan met een agressievere behandeling voor Young. Hoewel hij opnieuw de grens van 30 punten overschrijdt, heeft de jonge point guard ook het balverlies verveelvoudigd. De New Yorkers profiteerden om terug te komen tot 1-1.
 
Maar een playoff-serie vereist aanpassingen aan elke wedstrijd en ondanks zijn 22 jaar heeft Trae Young dat goed begrepen. Hij was opnieuw het doelwit in Game 3, waar hij met moeite zijn weg naar de basket vond met 8 op 19 schoten voor "slechts" 21 punten. Maar door zich op Young te richten, lieten de teamgenoten van Julius Randle, verkozen tot beste progressie van het jaar, ruimte voor de andere Atlanta-spelers. Het resultaat: 14 assists voor Trae Young en een overwinning. De Hawks wonnen ook Game 4 voordat ze afzakten naar Madison Square Garden, dat er alles aan zal doen om de franchise weer op de rails te krijgen.
 
Kleine 185 centimeter
 
Na deze successen hadden Nate McMillan, coach van de Hawks, en Bogdan Bogdanovic, speler van de franchise, alleen maar lof voor hun point guard. Ze vergeleken hem zelfs met een Ferrari: " en hij is nog maar net aan het leren om de auto te besturen". Inderdaad, ondanks zijn kleine 185 centimeter heeft Ice Trae, zoals hij ook wel genoemd wordt, heel snel zijn talent getoond. Hij is ook een uitstekende dribbelaar die zijn ploegmaten van overal kan bedienen. Zijn kleine gestalte is echter een belemmering in de verdediging, waardoor hij vaak het doelwit van aanvallen is van de tegenpartij.
 
Verhandeld op de avond van de 2018 draft tegen Luka Doncic, heeft hij vaak geleden onder de vergelijking met het Sloveense wonderkind. Maar beetje bij beetje bewijst Trae Young dat hij in zijn eigen stijl een uitstekende speler kan zijn. De koers van zijn ploeg in de play-offs zal grotendeels afhangen van zijn prestaties.
 
De play-offs zijn te volgen op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.