Bergen daagt Oostende uit voor de Belgische landstitel

Basketbal | De finale van de play-offs tussen de regerend en negenvoudig Belgisch kampioen Filou Oostende en de outsider Bergen begint aanstaande donderdag vanaf 19u45 op Pickx + Sports 1.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De twee beste ploegen van de reguliere competitie, Oostende en Bergen, hebben zich via de play-offs kunnen plaatsen voor de finale. In een best-of-five zullen zij vanaf donderdag strijden om de landstitel. Oostende is de grote favoriet, want ze werden de afgelopen negen jaar kampioen. Bergen bewees dit seizoen dat het een taaie tegenstander is en nooit opgeeft. Zij willen geschiedenis schrijven en hun eerste titel winnen.

Een oppermachtig Oostende

Oostende won al de Beker van België, maar daar neemt het geen genoegen mee. De mannen van coach Dario Gjergja eindigden in de reguliere competitie eerste, samen met Bergen. In de play-offs walsten ze over hun tegenstander heen. In de kwartfinales hield Charleroi één kwartier stand, maar het ging nadien ten onder in de Versluys Dome. In het Zwarte Land vernederde Oostende Charleroi.

In de halve finale hoopte Limburg United op een stunt, nadat zij in de vorige ronde Aalst hadden uitgeschakeld. De Limburgers hielden een kwartier stand aan de kust, net als Charleroi, alvorens te bezwijken voor de aanvalsgolven van Oostende. Limburg United moest zijn meerdere erkennen: +29 voor Oostende in de heenmatch, en dan +27 in de terugmatch. Een oppermachtig Oostende.

Mons bevestigt

Alvorens een nieuwe trofee in de wacht te slepen, moeten ze bij de kustploeg eerst Bergen verslaan. Zij waren tweede na Oostende, ook al hadden ze gelijke punten. Oostende deed het in de onderlinge duels echter beter tegen Bergen en eindigde daardoor eerste in de competitie. Het volstaat om te zeggen dat de finale geen makkie zal worden voor de favoriet.

Bergen maakte het hele seizoen indruk met hun vechtlust en teamwork. Daardoor wisten ze in december te winnen op het veld van Oostende, maar twee maanden later verloren ze wel in eigen huis. Bergen wist in de kwartfinales Mechelen af te houden en in de halve finale waren ze de betere van Antwerpen. Hoewel hun seizoen al succesvol is, hebben Vedran Bosnic en zijn team alles te winnen tegen de favoriet uit Oostende. De kustjongens hebben er dan ook alle belang bij om goed aan deze best-of-five te beginnen, anders zal de druk bij elke wedstrijd toenemen.

Beleef de finale van de play-offs in EuroMillions Basket League tussen Filou Oostende en Belfius Mons-Hainaut op Pickx + Sports 1, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Het uitzendschema voor de play-offs finale:

Donderdag 3/6: Filou Oostende - Belfius Bergen-Henegouwen (vanaf 19.45 uur op Pickx + Sports 1)
Zaterdag 5/6: Belfius Bergen-Henegouwen - Filou Oostende (vanaf 19.45 uur op Pickx + Sports 1)
Maandag 7/6: Filou Oostende - Belfius Bergen-Henegouwen (vanaf 19.45 uur op Pickx + Sports 1)
Woensdag 9/6 (indien nodig): Belfius Bergen-Henegouwen - Filou Oostende (vanaf 19.45 uur op Pickx + Sports 1)
Vrijdag 11/6 (indien nodig): Filou Oostende - Belfius Bergen-Henegouwen (vanaf 19.45 uur op Pickx + Sports 1)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top