Welke ambities mogen de Duivels koesteren zonder Hazard en De Bruyne?

Rode Duivels | Het is met grote onzekerheid dat de Duivels richting EK gaan. Onzekerheid door het vele blessureleed van belangrijke sterkhouders Hazard, De Bruyne, Witsel en zelfs Vermaelen. Hoe beïnvloeden die problemen onze ambities op het EK?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het seizoen 2020-2021 is niet makkelijk geweest voor onze Duivels. Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Axel Witsel hebben in verschillende mate last gehad van blessures. Afgelopen zaterdag nog maar moest De Bruyne het veld van Porto verlaten in de Champions League-finale tegen Chelsea. De City-speler bleek nadien een gebroken neus en oogkas te hebben. Een zwaar verdict dat niet genoeg zekerheid biedt om een paar dagen voor het Europese voetbalfeest vertrouwen te wekken.
 
Wat Eden Hazard betreft hoeven we niet meer te praten over zijn rotseizoen bij Real Madrid, waar hij te weinig heeft gespeeld. Ondanks alles zijn de twee jongens opgenomen in de kern van de Duivels, die op 12 juni hun Ek aftrappen tegen Rusland. Maar zal België bij hun afwezigheid even ambitieus kunnen zijn?
 
Doku, de nieuwe Hazard?
 
Twee spelers van Hazard en De Bruynes kaliber verliezen zou eender welk land pijn doen, maar voor een klein land als het onze is het nog lastiger omdat de talentenpool waaruit we kunnen putten ongetwijfeld kleiner zal zijn. De voorbije maanden, met de talrijke afwezigheden van Hazard, heeft België echter laten zien dat  het in staat is om zonder hem te spelen (hoewel het altijd beter is mét Hazard in de rangen).
 
Jérémy Doku, die aan het begin van het seizoen voor het eerst werd opgeroepen, kon al snel meedraaien in het systeem van Roberto Martinez en ook al speelt hij niet op dezelfde manier als de nummer 7 van Real, hij heeft al bewezen dat hij het niveau van onze nationale ploeg aankan. In een club is de speler ook bijzonder fit.
 
Problematischer op het middenveld
 
Mogelijk is een afwezigheid van De Bruyne, terwijl we niet weten of we voor 100% kunnen rekenen op Witsel, problematischer. De spelmaker van Manchester City heeft geen gelijke in de kern van de Duivels. Youri Tielemans zou zijn rol kunnen hernemen, naast Leander Dendoncker, maar het spel van de Duivels zou daarmee niet hetzelfde zijn.
 
Met andere woorden, een afwezigheid van de twee genieën van het Belgische voetbal zou dramatisch zijn voor de Duivels. Moeten we de ambities naar beneden bijstellen? Op dit moment is het doel niets minder dan de eindzege. Zonder de twee toppers zouden we wel nog kunnen hopen op zijn minst de kwartfinales te bereiken. Wat er daarna gebeurt, valt nog te bezien... Duimen maar!
 
Bekijk de vriendschappelijke wedstrijd tussen België en Griekenland op donderdag 3 juni vanaf 20u25 op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top