Elke maand verzamelen we Belgische en internationale esportsevenementen waar de fans van kunnen smullen. Waar kan je deze maand zoal van genieten? Enkele grote competities van League of Legends hervatten, de Major van Rocket League is er natuurlijk ook en nog zoveel meer!

Nationaal

FIFA 21

Brussels FIFA 21 Summer Cup | Open Qualifiers op 13, 16, 20, 23, 27 en 30 juni 2021

We starten met een nieuwe open competitie voor FIFA, georganiseerd door EGO op PS4 en PS5. De winnaar kan een prijzenpot van €1000 mee naar huis nemen. Eerst moet die dan wel zijn kwaliteiten tonen in een van de vele kwalificatietoernooien die georganiseerd worden en waarmee een ticket voor de finale gewonnen kan worden. Die finale gaat door in juli. Belangrijk om te weten: het toernooi wordt gespeeld in de 90 modus.

League of Legends

Belgian League – Summer Split | Elke maandag vanaf 31 mei

Enkele maanden na de overwinning van KVM Esports in de Spring Split, zijn de zes ploegen klaar voor een nieuwe ronde. Eén belangrijke wijziging wel, want 4Elements zien we niet meer terug. Het team is vervangen door Starlan Gaming Club. Er zijn bij de verschillende teams ook wel wat zaken veranderd. Slaagt KVM erin om hun titel te verlengen en worden ze back-to-back kampioen? Je ontdekt het samen met ons elk maandagavond op Pickx.be!

Open Tour Benelux | Qualifiers op 12-13, 19-20, 26-27 juni 2021

Het kleine broertje van de Belgian League en de Dutch League maakt ook opnieuw haar rentree. Voor het echte werk kan beginnen, moeten de ploegen eerst een reeks qualifiers afwerken om hun plek in het Main Event te verzekeren. Het bewijs dat deze competitie een opstapje naar meer kan zijn, is Starlan Gaming Club, dat begon in de Open Tour Benelux vorig seizoen en nu 4Elements mag vervangen in de Summer Split. Dus twijfel niet langer en verzamel je teamgenoten!

Rainbow Six Siege

Benelux League – Groepsfases | 9, 16, 23 en 30 juni 2021

De groepsfases van ons kampioenschap Rainbow Six Siege gaan verder! Halfweg de reguliere competitie leidt GAMMA GAMING de dans met 18 punten en maar 2 puntjes voorsprong op eerste achtervolger KV Mechelen Esports. 4Elements vervolledigt het podium met 14 punten. Er zijn nog wel wat wedstrijden te spelen en alles kan nog voor de acht deelnemers. Begin augustus is het tijd om de competitie eens te analyseren en vooruit te blikken naar de playoffs.

Internationaal

Counter-Strike

BLAST Premier: Spring Finals 2021 | Van 15 tot 20 juni 2021

De eerste finalefases van de voorjaarsblast zijn bijna ten einde. Wat is er te winnen? Een kwalificatie voor de Global Finales eind dit jaar alsook de eerste punten voor de Blast Premier. De eerste drie ploegen in het wereldklassement verzekeren zich samen met vijf andere ploegen van de World Finals. En daar kijken we vol spanning naar uit, want toen stonden Complexity en Vitality nog op het hoogste schavot. Deze editie, met slechts 8 ploegen in de running, belooft het wel heel spannend te worden.

Intel Extreme Masters Season XVI – Summer | Van 3 tot 13 juni 2021

Het CS:GO-event van juni is de lles Intel Extreme Masters edition Summer, dat online gespeeld wordt met 16 ploegen voor een prijzenpot van $250.000! We kunnen onder andere genieten van de tweede ESL National Championship, waaraan ook de Belgische ploeg eClub Brugge deelneemt. De teams kunnen zowel punten in de wacht slepen voor de ESL Pro Tour als de Blast-circuit. Een mooi voorproefje voor de volgende IEM: de IEM in Keulen in juli. Uiteraard kan je deze volledig volgen op Pickx.be en Pickx Live!

League of Legends

LEC Summer Split 2021 | Elke vrijdag & zaterdag om 18u00

De beste Europese teams verzamelen in Berlijn voor de Summer Split na een felbevochte MSI. MAD Lions, kampioen van het voorjaarsegment gaat voor een nieuwe titel. Er zijn heel wat verschillende wijzigingen bij de verschillende teams. Dat betekent ook dat de kaarten wat geschud zijn voor de nieuwe Split.

LCS Summer Split 2021 | Elke vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 22 uur

Onze vrienden aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zijn ook weer van de partij! Na de overwinning van Cloud9 in het reguliere seizoen en de Mid Season Showdown, gaan de verschillende teams terug naar de Summoner’s Rift. Hét doel? Een plaats op het wereldkampioenschap.

Rocket League

RLCS Season X – European Championship | Van 15 juni tot 20 juni 2021

Het wereldkampioenschap is ondertussen onderverdeeld in verschillende Majors. We kijken alvast uit naar een nieuwe Europese competitie met een nieuw format. Onder de deelnemers zien we Solary terug, waar we ook de Belg Maello “AztraL” Ernst terugzien. Nog een reden om het event vanop de eerste rij te volgen.