Valorant: Sentinels triomfeert op Masters Reykjavik

Esports |

Het Noord-Amerikaanse team Sentinels versloeg de Europeanen van Fnatic in de grote finale van de Masters: Reykjavik, het hoogtepunt van de tweede etappe op de Valorant Champions Tour. Het team pakte zijn eerste interregionale titel, net als 200.000 dollar en 400 rankingpunten.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het eerste offline evenement georganiseerd door het Riot Games-team op Valorant maakte al zijn beloftes waar! Het zesdaagse evenement verliep zonder problemen en bracht meer dan een miljoen toeschouwers samen voor de grote finale tussen Sentinels uit Noord-Amerika en Fnatic uit Europa. Die laatste verloor kansloos met 3-0.

De eindwinst van Sentinels kunnen we achteraf gezien niet echt verrassend noemen. Het team heeft inderdaad blijk gegeven van spelbeheersing en van een onberispelijke uitvoering. Een simpele statistiek als bewijs: de Sentinels verloren geen enkel punt in het hele toernooi. Bovendien kregen hun tegenstanders geen enkele overtime cadeau, behalve in de grote finale tegen Fnatic.

Bron: Colin Young-Wolff/Riot Games

TenZ en zijn teamgenoten hadden de finale van begin tot eind onder controle. De eerste ronde ging door op Split, de keuze van Sentinels. Voor het eerste punt werd enorm gestreden, maar Sentinels won uiteindelijk met een score van 14 tegen 12.

Het duel ging verder op Bind, een map die Fnatic goed beheerst. Maar na een eerste geslaagde aanvalsfase zonk het schip van Boaster en zijn Europese teamgenoten. Ze lieten hun tegenstander helemaal terug in de wedstrijd komen. De reactie liet wel lang op zich wachten. Uiteindelijk was het in hun eerste overtime dat de Sentinels-spelers het tweede punt veroverden met 16-14. Matchpunt voor Noord-Amerika.

Met de overwinning binnen handbereik trokken de Sentinels naar Haven, hun tweede pick, om het duel mooi te ronden. Ze namen een overweldigende voorsprong, de Fnatic-spelers leken verslagen. Ondanks een late opleving bleven de prestaties van Europa onder die van de buren aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Zij deelden na 24 rondes de genadeklap uit.

TenZ, SiCK, Zombs, dapr en ShahZam nemen met 400 extra punten een aanzienlijke voorsprong in het regionale klassement. In Europa staat Fnatic aan de leiding met 350 punten, gevolgd door Team Liquid met 250 punten. De tellers zullen we in het oog moeten houden nu de Valorant Champions nadert, de laatste etappe van het circuit waar verschillende slots zullen worden toegekend volgens de rangschikking in elke regio.

Voor onze Belg Adil “ScreaM” Benrlitom en zijn teamgenoten van Team Liquid liep het avontuur vroegtijdig af in de 4e round van de loser bracket. Het was Fnatic dat het team van de voormalige CSGO-professional de baas was.

Copyright afbeelding: Colin Young-Wolff/Riot Games

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top