Van 3 tot en met 6 juni gaat in Duitsland de 49e editie van de Nürburgring 24 Hours door. Autoliefhebbers mogen dit evenement absoluut niet missen want net als andere jaren belooft het weer een mooie editie vol spektakel te worden.
Nadat de editie van 2020 naar de herfst werd verplaatst, staat de 24 uur van de Nürburgring deze keer opnieuw in de lente op het programma. Nu staan zo’n 130 auto’s aan de start op het legendarische Duitse circuit. 34 auto’s starten in de koningsklasse, de GT3. In totaal worden, ondanks de coronacrisis, ook 10.000 toeschouwers verwacht.
 
Enkele weken geleden konden de coureurs zes uur lang rondjes rijden om zich te kwalificeren voor de prestigieuze wedstrijd. Tijdens die kwalificaties scoorden de Porsches van Frikadelli Racing bijzonder goed, net als de Audi van Phoenix Racing.
 
Veel Belgen aan de start

Naast de uitstekende prestaties is Porsche dit jaar ook de best vertegenwoordigde fabrikant. Maar liefst acht Porsches van het model 911 GT3R komen aan de start. Daarna volgen ook BMW, Audi en Mercedes, die elk zeven auto’s afvaardigen. De strijd om titelhouder Rowe Racing op te volgen, belooft razendspannend te worden. Het kwartet van Nicky Catsburg, John Edwards, Philipp Eng en Nick Yelloly zal zonder twijfel proberen het verschil te maken in de tweede bocht van de "Green Hell”.
 
Onder de Belgen zakken ook heel wat coureurs af naar het circuit. Ondanks de afwezigheid van een race in de categorie WRT zullen heel wat landgenoten deelnemen. Dries (Phoenix) en zijn broer Laurens Vanthoor (Rutronik), Maxime Soulet en Markus Palttala (GetSpeed), Maxime Martin (Frikadelli), Fred Vervisch (Land), Maxime en Guido Dumarey (PROsport), Alessio Picariello (Falken), maar ook het kwartet bestaande uit Dujardyn, Brody, Derenne en Muytjens in een Toyota GT86 zullen hun opwachting maken. 
 
Volg de 24 uur van de Nürburgring 2021 aanstaande zaterdag 5 juni (vanaf 14u) en zondag 6 juni live op AUTOMOTO, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.