De beste playlist om de examens mee door te komen

Het aftellen naar de eindejaarsexamens is begonnen, dus de blok ook. Nu het ook nog eens eindelijk goed weer is, kan je al eens ontmoedigd geraken wanneer je de bergen aan notities en cursussen ziet die verwerkt moeten worden. Maar Proximus Pickx kan helpen, want hier zijn een paar nummers die je de boost geven die je nodig hebt om de examens te halen.

Blitzkrieg Bop – Ramones

De Ramones brengen twee minuten pure adrenaline en beweging om je te motiveren voor deze moeilijke studiemaand. “Hey ho, let’s go!” Dit nummer geeft je alle energie die je nodig hebt om zo goed te kunnen studeren dat je je alvast geen zorgen hoeft te maken over de tweede zit.

Eye of The Tiger – Survivor

Zodra de elektrische gitaarriffs beginnen op te bouwen, waan je je onmiddellijk in een boksring, in de schoenen van Rocky Balboa. ‘Eye of the Tiger' is het perfecte liedje voor de blok. In deze donkere tijden voelen studenten zich al eens eenzaam tegenover hun cursussen en de schijnbaar oneindige to-dolijst. De tekst van het beroemde lied dat Stalones ‘Rocky III’ zo sterk maakte, gaat over het overwinnen van eenzaamheid, opstaan in het donker en het oog van de tijger hebben. Een instant boost voor je zelfvertrouwen!

Don’t Stop Believing – Journey

De titel van het nummer zegt het zelf al: je moet er blijven in geloven. Het is goed mogelijk dat een examen eens wat minder goed gaat, maar vergeet dan zeker niet dat je gedaan hebt wat je kon. In jezelf geloven is een kracht die je veel verder zal brengen dan een paar ‘nachtjes doordoen’. In 'Don't Stop Believing' vind je meteen de aanmoediging die je nodig hebt. Journey wil jonge mensen helpen hun dromen na te jagen, koste wat het kost.

Ain't No Mountain High Enough - Marvin Gaye en Tammi Terrell

Dit soulnummer, populair gemaakt door het duo Marvin Gaye en Tammi Terrel, is al decennia lang een grote hit. Het wordt vaak in films gebruikt omdat het positieve ritme meteen zorgt voor vreugde en een goed humeur. Om die redenen is het nummer dan ook essentieel in deze playlist.
 
Ook al is het eigenlijk een liefdesliedje, kunnen we er met gemak een bloklied van maken. Dankzij het refrein "er is geen berg hoog genoeg, geen dal diep genoeg, geen rivier breed genoeg", krijg jij als student het gevoel dat je alles kan overwinnen en niets je kan tegenhouden.

Heroes - Måns Zelmerlöw

Als niets ons kan stoppen en we elk obstakel aankunnen, zijn we toch superhelden? De grote winnaar van Eurovisie in 2015 vindt alleszins van wel. Hij zingt over dat zelfs de grootste helden soms moeten vechten tegen hun eigen demonen. Dat kunnen kwelgeesten zijn uit horrorfilms, als je daarin gelooft, maar eigenlijk vooral onzekerheid. En dat is iets wat de examens niet ten goede komt. Gelukkig zingt de Zweed je toe dat je al je onzekerheden kan overwinnen en perfect bent zoals je bent.

I Will Survive - Gloria Gaynor

Nog zo’n levenswijsheid: je overleeft het wel. Het is misschien niet altijd wat je wil horen, maar het is wel waar. Ook deze examenperiode gaat weer over en dan zal je er waarschijnlijk op terugdenken met de gedachte: “Had ik me maar minder zorgen gemaakt.” Om je eraan te herinneren dat alles overgaat, heeft Gloria Gaynor dit powernummer geschreven. Niet opgeven!

Flames - David Guetta en Sia

Na alle afgelopen nummers zit je motivatie wel goed en heb je toch al wat meer zelfvertouwen. Het is nu dus tijd om even alle energie uit je lijf te dansen op deze schijf. Zet hem gerust hard en dans door de ruimte! Geef je over aan de beats van David Guetta en de pakkende tekst van Sia, die je kunnen doen uitkijken naar een zalige zomervakantie. Het enige wat nog overwonnen moet worden, zijn de examens. Maar nu gaat dat zeker en vast lukken.

Muziek

Bekijk alles
Top