‘Remco’: een unieke blik in de terugkeer van Evenepoel

Vanavond kunnen wielerfans een kijkje nemen in het leven van Remco Van Evenepoel. De jonge coureur kwam afgelopen zomer zwaar ten val en heeft een lange weg afgelegd om terug bij te besten te behoren. Proximus Pickx licht een tipje van de sluier op.

Zijn carrière en hijzelf schoten als een pijl uit een boog vooruit, alles ging Remco Evenepoel voor de wind. Tot daar op 15 augustus 2020 abrupt een einde aan kwam tijdens de Ronde van Lombardije. De jonge coureur kwam tijdens de afdaling van de Muro di Sormano zwaar ten val. Een bekkenbreuk duwde de pauzeknop van zijn wielercarrière in en het beloofde een lange weg terug te worden. Een terugkeer die een filmploeg van VTM op de voet gevolgd heeft.
 
De ploeg volgde Remco Van Evenepoel tijdens sessies bij de kinesist, de eerste training op de fiets, de inspanningstests, de oefenstage op Tenerife en de laatste trainingsperiode in de Ardennen vlak voor de Ronde van Italië.
 
Nieuwe val
 
Op 8 mei waren alle ogen namelijk opnieuw op de jonge coureur gericht. Hij stond aan de start van de Giro en iedereen hield zijn adem in. Zijn eerste tijdrit verliep goed, al was Egan Bernal net beter. Tijdens de zeventiende rit van Canazei naar Sega di Ala sloeg het noodlot opnieuw toe: een val leidde opnieuw tot opgave.
 
VTM volgt in de documentaire hoe Remco reageert op zijn weg naar de Giro en zijn nieuwe val. Het verhaal van een jonge coureur en zijn terugkeer naar de top.
 
Bekijk ‘Remco’ op dinsdag 1 juni om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Wielersport

Bekijk alles
Top