Bloesems schilderen en een spoedoperatie in ‘Chateau Planckaert’

Het contrast kan niet groter zijn in deze vijfde aflevering van ‘Chateau Planckaert’. Van sneeuw naar stralende zon, en van sereen bloemen schilderen naar een ernstig motorongeluk. De familie gaat door hoogtes en laagtes, maar is er des te meer om elkaar te steunen.

De aflevering start op een vrolijke noot. Christopher krijgt telefoon voor zijn verjaardag van het thuisfront. Eddy, Christa en Junior staan echter in de sneeuw voor hem te zingen, terwijl hij in zijn T-shirt in de blakende zon aan het werk is aan het kasteel. Van een contrast gesproken.
 
Om zijn verjaardag helemaal geslaagd te maken, zorgt Stephanie voor taart. Al heeft ze daar toch wat moeite mee gehad, want er was geen enkele bakker in de buurt open. Dan maar een taart gemaakt met melkbrood, want ook de bloem was op. “We zitten hier echt in de middle of nowhere, maar ik heb mijn best gedaan”, was haar uitleg. Christopher is net niet gevlucht.

"Steviger dan het kasteel"
 
Alsof de werken aan het chateau nog niet genoeg zijn, beslissen de vrouwen en kinderen om ook de privévertrekken een flinke opknapbeurt te geven. Interieurplannen worden bedacht en tafels worden in elkaar getimmerd. Christopher staat er toch van te kijken: “Serieus tafeltje dat je aan het maken bent, straks is het steviger dan het kasteel!”
 
Terwijl de rest erop los timmert, trekken Noa en Iluna zich terug tussen de lentebloesems. De meisjes maken prachtige schilderijen die de privévertrekken nog huiselijker moeten maken. Voor hen voelt Frankrijk bijna als thuis, ze kunnen zelfs amper geloven dat ze er echt zijn. Verstaanbaar, in zo’n mooi decor.

Steunwieltjes

Terug in België bereidt Junior zich voor op zijn allereerste autorace. Christa vindt het toch best amusant om haar zoon zo te zien opgaan in een videospel en vraagt zich luidop af hoe dat zal helpen om dit weekend goed te rijden. Ze probeert het dan zelf maar eens, zonder succes.
 
Het noodlot slaat echter toe voor Junior, want tijdens een ritje met de crossmotor valt hij en belandt met zijn been onder de motor. Alleen een spoedoperatie kan hem helpen. Stephanie en Francesco keren meteen terug naar België om Junior te steunen, maar door de coronamaatregelen mag niemand bij hem in het ziekenhuis zijn.
 
Na een tijdje in het ziekenhuis mag Junior eindelijk naar huis en de hele familie is er om hem op te wachten. Zijn prioriteiten zijn nog steeds dezelfde, want het eerste wat hij vraagt is: “Is mijn motor kapot?” Junior is dus nog steeds de oude en de familie is blij weer herenigd te zijn. Elara heeft zelfs een cadeau voor haar nonkel: steunwieltjes

Bekijk ‘Chateau Planckaert’ op ‘dag’ om 20u op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top