Kriebelt het ook om te fietsen? Bekijk dan deze avontuurlijke films op Wereld Fietsdag!

Films |

Donderdag 3 juni is het Wereld Fietsdag. Laat die auto of motor dus maar staan, spring vervolgens op op de fiets en plof nadien maar in de zetel voor een van deze heerlijke films die gaan over … fietsen! 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Accomplice (2020)

Fietsen kan zoveel meer zijn dat je dagelijkse ritje naar het werk of de bakker. Dat bewijst de film ‘Accomplice’ vanaf de eerste seconde. In deze documentaire zien we hoe ‘s wereld beste mountainbikers doorheen gevaarlijke maar prachtige landschappen scheren en dat allemaal op twee wielen. Soms vallen ze en soms doen ze zichzelf pijn maar ze klimmen altijd opnieuw op de fiets … zoekend naar een nieuwe kick.

Ontdek ‘Accomplice’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

 

Premium Rush (2012)

Wilee (Joseph Gordon-Levitt) is één van de beste fietskoeriers in New York City. Elke dag ontwijkt hij aanstormende auto’s, wispelturige taxichauffeurs en de miljoenen voetgangers die de metropool onveilig maken. Zijn fiets, een exemplaar met slechts een enkele versnelling en zonder rem, is daarbij zijn vaste bondgenoot. Wanneer hij op een dag een belangrijk pakketje moet afleveren ontdekt hij achterna gezeten wordt door schurken. Deze zijn uit op het pakketje en doen er alles aan om Wilee te pakken te krijgen.

Ontdek ‘Premium Rush’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Overcoming (2005)

Wielerliefhebbers opgelet! In deze documentaire volgens we het wel en wee van de Deense wielerformatie CSC die onder leiding van coach Bjarne Riis strijd voert in de Tour de France van 2004. In de docu zien we onder andere hoe de renners elke dag het beste van zichzelf geven, hoe de coach hen probeert te ondersteunen en welke persoonlijke tragedies uit de buitenwereld tot binnenin de bus van de wielrenners invloed hebben.

Ontdek ‘Overcoming' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


Wadjda (2012)

Het Saoedisch-Arabische meisje Wadja (Waar Mohammed) is twaalf en wil haar wereld verkennen met een fiets, het liefst een groene. Gek genoeg mag dat niet volgens de wet in haar land omdat ze een meisje is, maar gelukkig trekt ze zich daar niets van aan. Ze bedenkt een plannetje om zelf een fiets te kunnen kopen zodat ze wereld kan verkennen op twee wielen.

Ontdek 'Wadjda' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

De zomer van 1969 (2009)

We schrijven 20 juli 1969. Op die dag won Eddy Merckx zijn allereerste Tour de France en zette Neil Armstrong als eerste men een voet op de maan. In deze documentaire beleven we één van de meest memorabele dagen uit de geschiedenis van de twintigste eeuw. Met behulp van ooggetuigenverslagen en exclusieve archiefbeelden worden we al het ware terug gekatapulteerd in een tijd die bol stond van grote veranderingen. 

‘De Zomer van 1969’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top