Vlaanderen Vakantieland: beleef een doldwaze dag met dieren!

Nieuws |

Vergeet de glitter en glamour uit de vorige aflevering van Vlaanderen Vakantieland! Deze keer is het tijd aan de dieren om ons te tonen hoe we een fijne dag beleven. Trek je wandelschoenen dus maar aan en stroop je mouwen maar op want de dieren wijzen de weg.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze vijfde aflevering van het nieuwe seizoen van Vlaanderen Vakantieland staat in het teken van dieren. Presentatrice Laura Govaerts trekt er met actrice Danni Heylen (Pascale uit ‘F.C. De Kampioenen’) opuit om dieren te gaan bezoeken in het dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Oostvleteren. De twee dames gaan bovendien een ‘evoluerend’ kunstwerk van Koen Vanmechelen bewonderen in Genk en gaan op wandel in de Vlaamse Ardennen … met alpaca’s. Gelukkig is Danni Heylen een grote dierenvriend, meer zelfs: dankzij deze uitstapjes kon haar dag naar eigen zeggen niet meer stuk.

Danni Heylen heeft thuis enkele paarden, schapen en kippen die ze verzorgt. Ze weet dus dat dieren heel wat onderhoud vragen en hierdoor heeft ze geen schrik om ook in het dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Oostvleteren de handen uit de mouwen te steken. In dit opvangcentrum leven dieren die achtergelaten of verwaarloosd werden door hun baasjes. Kippen en schapen vind je er echter niet: wel beren, dromedarissen, stokstaartjes en dwergzijdeaapjes.

 

Vervolgens bezoeken de dames het Limburgse domein ‘La Biomista’ van kunstenaar Koen Vanmechelen. Dit domein is gelegen tussen het Nationaal Park Hoge Kempen en de bewoonde wereld, namelijk de Genkse binnenstad. Vanmechelen probeerde deze twee werelden in elkaar te laten overvloeien op dit domein door middel van kunst, installaties en… dieren. Uit het gesprek tussen Dani en de kunstenaar blijkt dat ze dieren een belangrijke rol toebedelen en echte dierenvrienden zijn!

Om de dag af te sluiten, trekken beide dames naar het alpacaparadijs Ecosnooze in Brakel. Daar ontdekken ze dat alpaca’s eigenlijk bange wilde dieren zijn die moeten aangeleerd worden om met mensen te wandelen. Dat is gelukkig de specialiteit van begeleidster Mieke die de dieren heeft aangeleerd dat wandelen leuk kan zijn, zeker als ze onderweg mogen snoepen van de bladeren. De alpaca’s die deze keer op wandel gaan zijn Firmin en Guust, twee alpaca’s die niet zonder elkaar kunnen en samen de omgeving verkennen.

Een hond adopteren of een koe knuffelen!

Krijg je maar geen genoeg van dieren? Dan zijn er nog altijd de ‘soegesties’ van comédienne Soe Nsuki. In deze aflevering vertelt Soe over de gezinsboerderij Het Neerhof in Ravels waar je dieren mag voederen en zelfs geiten mag melken. Ze brengt een een bezoekje Sea Life, het zeehondenopvangcentrum in Blankenberge waar tientallen aangespoelde zeehondjes logeren en vervolgens aan het eerste hondencafé in België: ‘Dogs en Drinks’.

Hier zijn alle honden beschikbaar voor adoptie. Maar misschien is een hond te saai. Dan heeft Soe voor de ultieme tip: ga koeknuffelen in Ravels op het melkveebedrijf van de familie Versteynen. Hier kan je zoveel koeien knuffelen als je maar wil en zelfs een dutje maken aan de zijde van lieve koe.

Bekijk 'Vlaanderen Vakantieland' zaterdag om 18u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Lees hier meer over het nieuwe seizoen van 'Vlaanderen Vakantieland'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top