Grace wint The Voice van Vlaanderen

Muziek |
Werd het de charmes van Nanou, de stoere blik van Grace, rockster Simon, de veelzijdige Joke of de jazzy stem van Robin? Die vraag moest gisterenavond beantwoord worden tijdens de finale van ‘The Voice Van Vlaanderen’. Uiteindelijk kwam Grace als winnares uit de bus en na een schitterend parcours in de verkiezing, is haar overwinning geen grote verrassing. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aan verschillende stijlen in de finale geen gebrek. De finale show startte met vijf kandidaten en na een eerste stemronde vielen Joke en Nanoe af. Joke zong in de finale een betoverende versie van Impossible van Nothing But Thieves. Nanoe ging op haar beurt voor All I know so far van P!nk. Robin zong een emotionele cover van Drivers license van Olivia Rodrigo en Simon ging voor Always remember us this way van Lady Gaga. Grace ging voor een echt feestnummer met On the floor van Jennifer Lopez ft. Pitbull. De jury mocht deze keer niet stemmen, enkel de kijkers mochten per sms een stem uitbrengen.

Cheque van 25.000 euro

Na een eerste selectieronde gingen we verder met Robin, Simon en Grace. Elk van hen mocht voor de tweede keer een nummer brengen dat ze eerder zongen. Dat Robin heel wat harten veroverde met zijn versie van Peaches van Justin Bieber ft. Daniel Caesar, Giveon, was al duidelijk. Gisteren deed hij dat nog eens over, inclusief wit kostuum en witte piano. Simon, de oudste van de kandidaten, bracht zijn versie van Old town road van Lil Nas X opnieuw. Daarmee deed hij de hele zaal rocken. Grace herhaalde tenslotte haar cover van Tous les Mêmes van Stromae. Het resultaat was een al even dansbaar en meeswingend alternatief dat de kijker enorm kon bekoren. 
 
In een opnieuw razendspannende vijf minuten was het Ann Lemmens die de naam van Grace uit de gouden enveloppe mocht halen. Meer dan terecht ging de Sint-Niklase met Congolese roots uit Team Natalia met de overwinning aan de haal. “Grace is zoals de balletjes in tomatensaus van mijn moeder: altijd goed”, zei Niels Destadsbader na haar eerste nummer van de avond. Destadsbader volgde de finale van thuis uit, aangezien hij eerder deze week positief testte op corona.
 
Grace mag zich nu een jaar lang ‘The Voice Van Vlaanderen’ noemen. Daarbovenop ontvangt ze een cheque van 25.000 euro én een platencontract bij Universal. Met een talent, veelzijdigheid en podiumprésence als die van haar, mogen we van de ‘benjamin’ van de finale zonder twijfel in de toekomst nog heel wat verwachten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top