Deze acteurs werkten samen met hun kinderen

Sinds 2012 viert de VN de ‘Global Day of Parents’. Daarmee zet het een dag lang de rol van ouders en hun toewijding voor hun kinderen centraal. Een ideale gelegenheid voor Proximus Pickx om een selectie te maken van auteurs die samen met hun kroost speelden.
 

Will Smith

Een van de meest bekende Amerikaanse acteurs die in dit lijstje niet mag ontbreken, is Will Smith. Zijn oudste zoon, Trey, deed mee in de clip van ‘Just the two of us’. Later maakte hij ook zijn opwachting in een biopic ‘The Pursuit of Happyness’, waar vader en zoon samen aan meewerkten. In deze zeer ontroerende film speelt Will Smith een liefhebbende vader met een berg schulden die er alles aan doet om zijn waardigheid te behouden. Daarvoor krijgt hij hulp van zijn zoon, die wordt gespeeld door Jaden Smith. Enkele jaren later zien we het duo opnieuw terug, deze keer in de sciencefictionfilm ‘After Earth’. Tot slot speelde hij ook al samen met zijn dochter Willow, die zijn dochter speelde in de apocalyptische film ‘I Am Legend’.
 

Bruce Willis

In de film ‘Hostage’ uit 2005 speelt de dochter van Bruce Willis samen met haar vader. De rol die Rumer Willis vertolkt, is 'Amanda'.  Volgens geruchten wilde Willis’ dochter de rol absoluut, maar moest ze net als haar vader gewoon auditie gaan doen. Er was dus geen sprake van een vooraf vastgelegde selectie. Eerder debuteerde Rumer Willis samen met haar moeder, Demi Moore in de film ‘Memories of a summer’. Recentelijk ging ze weer met haar vader acteren in de kaskraker ‘Air Strike’, die bij ons niet populair werd.
 

Meryl Streep

Maryl Streep en haar man, Don Gummer, hebben vier kinderen. Hun oudste, Henry, is muzikant en hun jongste dochter, Louisa, werkt als model. De twee andere kinderen, Mamie en Grace, zitten beide in de filmsector en werken als actrice. Mama Maryl speelde ooit samen met haar dochter Mamie Gummer in ‘Ricki and The Flash’, een familiekomedie over een ouder wordende rocker die na zijn scheiding naar huis terugkeert om voor zijn dochter te zorgen. Eerder zagen we de twee ook al samen spelen in ‘Le Temps d'un été’.
 

Martin Sheen

Op het hoogtepunt van de carrière van Martin Sheen, nodigde hij zijn zoon uit om in 1987 mee op de affiche van ‘Wall Street’ te staan. De film werd gezien als een soort overdracht van vader op zoon en dat vinden we terug in het verhaal van de film. Sheen, vader en zoon, zouden in 1990 opnieuw samen spelen in ‘Cadence’. In 1998 deden ze dat opnieuw, met ‘Code of Conduct’. Emilio Estevez, een andere zoon van Martin Sheen, speelde samen met zijn vader in ‘The Way, the road together'. Deze film kwam voort uit een idee van zoon Emilio, die echt wou dat zijn vader de hoofdrol speelde. Wat een familieverhaal!
 

Nathalie Baye

Heel wat sterren deden mee aan de hitreeks ‘Call My Agent’ en twee daarvan zijn Nathalie Baye en Laura Smet. Moeder en dochter zijn de heldinnen van een aflevering uit het eerste seizoen. Toen beide dames het script te zien kregen, schrokken ze. Het plot deed hen namelijk denken aan hun thuissituatie en het verhaal beschrijft als het ware het echte leven tussen moeder en dochter. Wanneer aan mama Nathalie werd gevraagd hoe graag haar dochter actrice wilde worden, benadrukt Baye dat de filmwereld geen gemakkelijke wereld is: “Ze wilde het erg graag en ik zou haar nooit ontmoedigen. Maar ik heb haar wel meteen gezegd dat het heel erg moeilijk is om actrice te worden.”

Films

Bekijk alles
Top