Hoe zou het zijn met de winterse vertrekkers? Anders Kristiansen (Union) ging speelvreugde zoeken bij zijn oude club

Challenger Pro League | Afgelopen winter vertrokken er een aantal jongens vanuit 1B naar het buitenland. De komende dagen gaan we even na hoe het hen vergaat in hun nieuwe competities. Vandaag sluiten we onze minireeks af met Anders Kristiansen. De Noorse goalie was een graag geziene figuur bij Union SG, maar besloot toch om - door een gebrek aan speelminuten - de club te verlaten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kristiansen speelde tussen 2018 en januari 2021 amper 28 wedstrijden voor Union. Eerst moest de 31-jarige Noor Adrien Saussez voor zich dulden en dit seizoen kwam er dan ook nog eens Anthony Moris bij. Hoewel Kristiansen steevast alles voor de club gaf, besloot hij toch om deze winter elders speelvreugde te gaan zoeken.

Zijn ex-club Sarpsborg 08 FF was er meteen als de kippen bij om de doelman terug te halen. Voor zijn Belgisch avontuur stond Kristiansen ook al twee jaar onder de lat bij de Noorse eersteklasser en een terugkeer naar het vertrouwde nest was dan ook snel beklonken.

Toch moest Kristiansen nog even wachten vooraleer hij weer op het veld kon staan in een officiële match, want de Noorse Eliteserien ging pas begin deze maand van start. De eerste twee wedstrijden werden al meteen uitgesteld naar een latere datum waardoor er pas op 16 mei weer competitief voetbal op de agenda stond voor Kristiansen. De goalie hield meteen de nul tegen Haugesund en lijkt vertrokken voor een seizoen als titularis. Inmiddels speelde Sarpsborg al drie competitieduels; Kristiansen stond 3x onder de lat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top