KV Mechelen pikt 'Rechtsachter van het Seizoen' Iebe Swers gratis op bij RFC Seraing

Jupiler Pro League | Iebe Swers zal volgend seizoen niet meer in de kleuren van RFC Seraing voetballen. De rechtsachter gaat de komende vier seizoenen namelijk aan de slag bij KV Mechelen; waar hij ex-coach Wouter Vrancken terug vindt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrancken en Swers werkten eerder al even samen bij Lommel SK (toen in de hoogste amateurliga). De huidige coach van KVM schoolde Swers toen om van rechtsbuiten naar rechtsachter en op die plek maakt de nu 24-jarige Limburger nu al enkele jaren furore.

Dit seizoen was Swers een onbetwiste titularis bij RFC Seraing en schopte hij het zelfs tot het 'Team van het Seizoen' in 1B. Seraing wilde - na de promotie - graag zijn aflopend contract verlengen, maar Swers leek klaar voor een andere uitdaging. Die vond hij nu bij KV Mechelen, waar hij de opvolger moet worden van Issa Kabore.

“Hier toonden ze meteen dat ze mij erbij wilden hebben", vertelt Swers op de officiële website van KV Mechelen. 'De filosofie van KV trekt mij enorm aan. De club en de fans stralen enthousiasme en warmte uit. Dat heeft mij absoluut mee over de streep getrokken.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top