Laurent Jans zet zijn loopbaan verder bij Sparta Rotterdam. De 28-jarige Luxemburger komt transfervrij over van Standard Luik en tekent voor twee seizoenen op Het Kasteel. Dat heeft de nummer acht van het voorbije seizoen in de Eredivisie gemeld.
"Met Laurent halen we een speler met veel ervaring en een winnaarsmentaliteit", vertelt technisch directeur Henk van Stee. "Met ruim 70 interlands voor Luxemburg, waarvan hij ook aanvoerder is halen we een speler met internationale ervaring. Hij heeft in meerdere competities gespeeld, waaronder de Jupiler Pro League, Bundesliga en de Europa League. Zijn voorkeurspositie is rechtsachter, maar hij is op meerdere posities inzetbaar. Er was interesse van meerdere clubs, we zijn blij dat hij voor Sparta gekozen heeft. Hij bezit zowel aanvallende als verdedigende kwaliteiten en wij geloven dat hij van waarde gaat zijn."

Jans begon zijn carrière in zijn thuisland waarna hij de overstap maakte naar Waasland-Beveren (2015-2018). Na drie seizoenen kwam hij een seizoen uit voor FC Metz in de Ligue 2 van Frankrijk. Na een jaar, op huurbasis, in de Bundesliga bij Paderborn ondertekende hij een contract bij Standard. In Luik was hij afgelopen seizoen geen vaste waarde.