Tom Holland, 25 jaar en nu al een van Hollywoods meest waardevolle acteurs

Films | De Britse acteur Tom Holland viert vandaag zijn 25ste verjaardag. Dat lijkt nog zeer jong, want de acteur draait al heel wat jaren mee. Hij maakte furore als Spider-Man, waardoor Tom Holland al snel een grote naam werd in Hollywood. Via vier films blikken we terug op zijn tot op heden succesvolle carrière.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Impossible

Tom Holland begon zijn carrière eigenlijk op het podium met de musical 'Billy Eliott' in 2008. Zo liep hij in de kijker bij de filmbazen. Vier jaar later bood Juan Antonio Bayona hem een rol aan in zijn film 'The Impossible', die het waargebeurde verhaal vertelde van een familie die aanwezig was in Thailand ten tijde van de verschrikkelijke tsunami van 2004. Tom Holland speelde daar een van de twee zoons, naast Naomi Watts en Ewan McGregor. De film was een cruciale succesfactor en de acteerprestatie werd alom geprezen. Op 16-jarige leeftijd begon de jonge Britse zanger en danser zijn carrière in Hollywood.

'The Impossible' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de knop "On demand" of "Shop" van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de Proximus VOD-catalogus online!

Spider-Man: Homecoming

Dit is duidelijk de rol die Tom Holland tot een internationale ster heeft verheven. In 2015 werd hij gekozen als het nieuwe gezicht van Spider-Man bij Sony, maar ook in het Marvel Universum. Hij werd daarmee de derde vertolker van Spider-Man in de bioscoop (na Tobey McGuire en Andrew Garfield), maar hij zou stevig zijn stempel drukken. Het publiek ontdekte hem in 'Captain America: Civil War' in 2017. Daarna maakte hij zijn opwachting in zijn eerste film als hoofdrolspeler met 'Spider-Man: Homecoming'.

Als jonge, charismatische en sympathieke acteur maakte Tom Holland indruk en hij overtuigde onmiddellijk de fans. Hij zou zijn rol hernemen in twee delen van 'The Avengers' en een vervolgfilm van Spider-Man. Een derde film, 'Spider-Man: No Way Home', komt dit jaar uit.

Ontdek 'Spider-Man: Homecoming' op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Devil All the Time

Tom Holland heeft ervoor gezorgd dat zijn rollen zeer divers waren om niet vast te zitten aan zijn superheldenlabel. Zo werd hij op een heel andere manier ontdekt met de Netflix-productie 'The Devil All the Time'. Dit zeer donkere drama volgt een reeks personages gedurende een lange periode tussen de Tweede Wereldoorlog en de oorlog in Vietnam. Holland schitterde daar met onder meer Robert Pattinson en Bill Skarsgård.

Bekijk 'The Devil, All the Time' nu op Netflix. Lees meer over Netflix bij Proximus Pickx.

Uncharted

Tegenwoordig is Tom Holland een ervaren acteur die een groot aantal vaardigheden voor zichzelf begint te ontwikkelen. Op 25-jarige leeftijd is de Brit enorm populair en de producers houden van hem.

Zijn volgende film wordt daarmee het hoogtepunt van een groot project. Sinds 2016 werken Sony en anderen aan de verfilming van de videogamefranchise 'Uncharted', en Holland heeft de hoofdrol gekregen. Hij speelt Nathan Drake, een ontdekkingsreiziger en schatzoeker. Tot op heden is er nog niet veel bekend over de film, die in 2022 moet uitkomen.

Maar de acteur keert hoe dan ook terug naar zijn liefde voor actie en avontuur. De studio’s hebben gekozen voor de jonge acteur om deze kaskraker te dragen. Ze hopen er uiteraard een enorm succes mee te boeken. Nog een bewijs dat Tom Holland een van de meest winstgevende talenten van zijn generatie is. En zijn carrière staat nog in de kinderschoenen ...

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top