Als Kevin De Bruyne de volgende Gouden Bal wil winnen, dan moet de Rode Duivel deze zaterdag om 21 uur zijn kunnen tonen op Pickx + Sports 1, tijdens de Champions League-finale tussen Manchester City en Chelsea.
Wordt Kevin De Bruyne de eerste Belg die de prestigieuze Gouden Bal wint? Ook al is de uitreiking van die prijs nog ver verwijderd, toch is de ex-speler van Racing Genk één van de favorieten nadat hij dit seizoen weer wist te schitteren bij Manchester City.

Beresterk seizoen

Met 10 goals en 18 assists in alle competities samen, heeft KDB een grote bijdrage geleverd aan de landstitel van de Citizens in de Premier League, de Carabao Cup en hun kwalificatie voor de eerste finale in hun geschiedenis in de Champions League. Ondanks alles heeft de spelmaker nog een lange weg te gaan om Lionel Messi op te volgen, maar hij kan alvast een goede stap zetten door zaterdag in Porto uit te blinken.

In de Champions League heerste De Bruyne naast andere toppers als Ruben Dias, speler van het jaar in de Premier League, en Riyah Mahrez. Bij tegenstander Chelsea wist N’Golo Kanté zich ook te onderscheiden, maar als de Belgische international zich weet te tonen in de finale, dan lijkt hij in de Champions League de prijs van ‘Beste Speler van het Jaar’ niet te kunnen mislopen.

Niet het voorbeeld van Eto’o volgen

Betekent dit dat De Bruyne zich nu al mag opmaken voor de Gouden Bal? Niets is minder waar. In jaren waarin grote internationale competities plaatsvinden, worden veel punten toegekend aan degenen die daar schitteren. In het verleden hebben voorbeelden als Samuel Eto'o, bijzonder sterk in de Champions League in 2006 maar afwezig op het WK, aangetoond dat een EK of WK doorslaggevend kan zijn.

In 2006 was het de Italiaan Fabio Cannavaro (wereldkampioen met Italië) die toen de Gouden Bal wist te winnen. Kevin De Bruyne zal dus over enkele weken ook moeten presteren bij de Rode Duivels, wil hij verkozen worden tot beste speler ter wereld. Als België ver geraakt in het toernooi, neemt de kans op succes toe. Maar grote concurrenten als de Pool Robert Lewandowski en de Fransman Karim Benzema zullen na hun straf seizoen bij Bayern München en Real Madrid ook in de gaten worden gehouden op het EK.

Alvorens over dit alles na te denken, moet KDB zich eerst concentreren op de Champions League-finale. Een mogelijk succes op het kampioenenbal zou hem een boost kunnen geven om op het EK het verschil te maken…

Volg de Champions League-finale tussen Chelsea en Manchester City aanstaande zaterdag 29 mei vanaf 20u50 op Pickx + Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!