Deze coaches liggen in poleposition om Zidane op te volgen bij Real Madrid

La Liga | Het is officieel: het ‘Witte Huis’ neemt afscheid van zijn favoriete coach Zinédine Zidane. De Fransman heeft besloten om Madrid aan het einde van het seizoen 2020-2021 te verlaten. Iedereen is nu achter de schermen actief om de opvolger te vinden van de man met 11 titels op de bank van Real. En de geruchtenmolen draait nu al op volle toeren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Het is nu tijd om zijn beslissing te respecteren en onze dankbaarheid te tonen voor zijn professionalisme, toewijding en passie door de jaren heen, en voor wat zijn figuur vertegenwoordigt voor Real Madrid.” Met deze woorden komt er een einde aan het avontuur van Zinédine Zidane bij de Spaanse club. De Fransman heeft een einde gemaakt aan zijn verbintenis met het ‘Witte Huis’, een club waar hij wonderen verrichtte als speler en vervolgens als coach. 
 
Hoewel zijn palmares in die vier jaar dat hij Madrid coachte (2016-2018 en 2019-2021) indrukwekkend is, verlaat 'Zizou' Madrid toch via de achterdeur. Dit seizoen hebben Los Merengues geen trofeeën in de wacht gesleept, een teken dat de club aan het einde van een cyclus is. De meest prestigieuze club ter wereld moet dus opnieuw worden opgebouwd en coach Zidane vond het daarbij nodig om een stap opzij te zetten. 
 
Raul, de keuze van de supporters
 
Deze mogelijkheid hing al een paar weken in de lucht. In de pers deden al geruchten de ronde over de opvolger van de Fransman. Nu het vertrek is bevestigd, draait de geruchtenmolen nog wat meer in overdrive. 
 
Bovenaan de lijst van eventuele opvolgers staat nog een andere voormalige Real-legende, Raul Gonzalez. De gewezen Spaanse spits keerde in 2018 terug naar zijn oude club om er de leiding te nemen over de U15s. Daarna was hij hoofd van de U19s, met wie hij de Youth League won, en vervolgens van Castilla, het reserveteam van Madrid dat in de derde divisie speelt. 
 
De goede resultaten die hij behaald heeft, verklaart de snelle opmars als trainer van de gewezen spits. Raul wordt beschreven als een strenge en veeleisende coach, maar wel één die altijd luistert naar zijn spelers. Het lijkt echter voorbarig om hem volgend seizoen de leiding over het eerste elftal te geven. Raul is zeker de toekomst van Real Madrid, maar het is oppassen voor de club dat ze hem niet te snel voor de leeuwen gooit want de kans is groot dat hij nog niet klaar is voor de job. De voormalige nr. 7 zou in ieder geval de favoriete keuze van de fans zijn, volgens een opiniepeiling van het Madrileense dagblad Marca. 
 
Löw en Conte zijn beschikbaar
 
De andere naam die genoemd wordt is Joachim Löw. De Duitser kondigde onlangs aan de Mannschaft na de EURO  2020 te willen verlaten en aan aanbiedingen zal het de succesvolle coach niet ontbreken. Zijn ervaring als clubcoach is evenwel beperkt: de grootste clubs op de CV van Löw zijn Stuttgart, Fenerbahce en Austria Wien. Maar hij is een uitstekend peoplemanager. De Duitse pers meldde ook dat Joachim Löw Spaans aan het leren is. 
 
De volgende man stond tot voor kort nog niet op de lijst, maar zijn toekomst heeft zojuist een drastische wending genomen. Antonio Conte heeft woensdag zijn contract met Inter Milaan opgezegd, ondanks dat hij net de Scudetto heeft gewonnen. De reden? De Chinese eigenaars van de Milanse club hebben laten weten dat er zwaar bezuinigd moet worden en dat de ambities teruggeschakeld moeten worden. De financiële moeilijkheden van de club verhinderen de aankoop van spelers die ze nodig hebben. Conte verlaat dus het Milanese schip.
 
Gaat Conte naar Spanje verhuizen  voor een competitie die hij nauwelijks kent om een grote club als Real te leiden? De bloeddorstige, demonstratieve stijl van Conte staat in schril contrast met die van zijn voorgangers, wier temperament over het algemeen rustiger is. Maar is dat niet precies wat het ‘Witte Huis’ nodig heeft?
 
Xabi Alonso in de schaduw
 
De naam van Xabi Alonso wordt ook genoemd. De Spanjaard heeft in alle rust een reputatie opgebouwd bij Real Sociedad, waar hij de afgelopen twee jaar de reserves heeft gecoacht. Dit seizoen heeft hij opnieuw uitstekend werk verricht door zijn ploeg naar de top van de D2 te loodsen. Door zijn succes heeft Xabi Alonso zijn contract in San Sebastian verlengd tot 2022. Maar wat gaat hij doen als zijn voormalige club deze zomer bij hem aanklopt?
 
Achter de top vier is Massimiliano Allegri ook een minder bekende kandidaat. Maar de Italiaan wordt vooral genoemd als een mogelijke opvolger van Andrea Pirlo bij Juventus, en zelfs bij Inter Milan om de leegte op te vullen die Conte achterlaat.
 
Zoals je ziet, is het plakken van een naam op de nieuwe Madrileense coach sterk afhankelijk van wat er bij andere Europese topclubs gebeurt. Een trainerswals lijkt in het verschiet, en de situatie kan snel gedeblokkeerd worden. De komende weken zullen de onderhandelingen bij Real sowieso waarschijnlijk intensief worden. 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top