KVC Westerlo heeft een opvolger gevonden voor Bob Peeters. De Kempenaars gaan in zee met Jonas De Roeck, die eerder deze maand zijn contract bij RSC Anderlecht (in onderling overleg) opzegde. De Roeck was assistent-coach van Vincent Kompany, maar gaat nu dus terug aan de slag als T1.
Sinds het vertrek van Peeters galmde de naam van De Roeck quasi meteen door de coulissen van het Kuipje. Toch duurde het uiteindelijk nog enkele weken vooraleer er een definitieve beslissing werd genomen door het Westelse bestuur.

Met KVC Westerlo is De Roeck aan zijn vijfde club toe als trainer. De voormalige profvoetballer begon zijn trainerscarrière als T1 bij Lyra en bij Berchem om dan via een sterk profdebuut bij STVV bij Anderlecht te belanden. Bij de Brusselaars verdween De Roeck weer wat meer in de schaduw door eerst als beloftencoach en later als T2 te werken, maar nu treedt de 41-jarige coach dus weer uit de schaduw.

Bij Westerlo krijgt De Roeck de moeilijke opgave om de club zo snel mogelijk naar 1A te leiden. Bob Peeters beet de voorbije seizoenen zijn tanden stuk op die ambitie en betaalde daar begin mei het gelag voor. Komend seizoen hopen de Turkse investeerders wél de stap verhoopte te kunnen maken naar de Jupiler Pro League.