Bergen op een zucht van langverwachte finale tegen Oostende verwijderd

Basketbal |
Een van de meest spannende wedstrijden in de halve finales van de play-offs van de Euromillions Basket League staat donderdagavond omstreeks 20u30 op het programma. De eerste wedstrijd van drie tussen Bergen en Antwerp is te volgen op Pickx + Sports 1. 
 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Oostende, Bergen, Limburg en Antwerpen toonden zich in de kwartfinales als sterkste ploegen in de competitie waardoor ze konden doorstoten naar de halve finales. De kustploeg ging voorbij Charleroi en treft nu in een best-of-three de Limburgers. Zij konden verrassend winnen bij Okapi Aalst en kunnen Oostende van een tiende landstitel houden.
 
Puntenvoordeel voor Bergen
 
Uit wedstrijden in de reguliere fase van de competitie kunnen we afleiden dat ontmoetingen tussen Antwerpen en Bergen sowieso spektakel opleveren. Begin april kon Bergen in Antwerpen winnen met 61-69 en begin mei moesten de Antwerpenaren opnieuw de duimen leggen, toen won Bergen met 86-80. Het werden twee thrillers van formaat en ook donderdagavond belooft de strijd om een plekje in de volgende ronde een felbevochten wedstrijd op te leveren.
 
In die voorbije wedstrijden toonden de Antwerp Giants zich nochtans sterk met onder andere een uitmuntende Vincent Kesteloot. Vedran Bosnic, de coach van Bergen vertrouwt op zijn beurt op het talent van Jabril Durham en vooral Skylar Spencer. De ploeg uit Henegouwen kon in de twee voorbije wedstrijden het verschil maken door, ondanks achterstand, doorzettingsvermogen te tonen en in de laatste delen van de wedstrijd de bovenhand te nemen.
 
Beslissende eerste ronde

Hoewel Bergen door de twee overwinningen een mentaal voordeel heeft, wil dat volgens de ploegmanager in de play-offs weinig zeggen. “Ons doel is om de finale te spelen. Tegen Antwerp zijn onze kansen 50-50. De druk op beide teams zal enorm zijn”, zei manager Thierry Wilkin. De kans om te verliezen en dus niet door te stoten, kan sommige spelers schrik aanjagen terwijl anderen daar net kracht uit putten.  
 
“Als je aan het einde van de reguliere fase van de competitie op de gedeelde eerste plaats eindigt, moet je geen genoegen nemen met een plaats bij de laatste vier”, maakt Wilkin de ambitie duidelijk. Ook bij Antwerp zit de finale al in de gedachten van de ploeg. De Giants bewezen in de vorige ronde tegen Leuven dat hun niveau top is en dat vooral de verdediging consistenter is geworden. Al valt nog af te wachten of de Giants hun gebrek aan regelmaat tijdens het seizoen definitief van zich hebben afgeschud.
 
“In een best-of-three is de eerste wedstrijd van groot belang”, gaf de Antwerpse verdediger Dennis Donkor toe aan Het Laatste Nieuws. “Bergen heeft een thuisvoordeel, hoewel dat nu weinig uitmaakt gezien er geen supporters in de hal zitten. Als we met dezelfde mentaliteit op het veld komen, kunnen we zeker winnen.” Bergen is dus gewaarschuwd, Antwerpen zal vol aanvalslust naar Henegouwen afzakken. 
 
Volg de eerste ronde van de halve finale tussen Bergen-Henegouwen en Antwerpen donderdag vanaf 20u15 en alle play-offs van de Euromillions Basket League op Pickx+ Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top