Is Limburg United krachtdadig genoeg om Oostende een nieuwe finale te ontzeggen?

Basketbal |
Het doek valt bijna over de Euromillions Basket League. Nog slechts vier teams strijden in de halve finales van de play-offs. Als eerste nemen Limburg United en Oostende het tegen elkaar op. De regerende kampioen is logischerwijs de favoriet, maar de Limburgers verbaasden eerder al vriend en vijand door sterkhouders te verslaan.
 

Door Proximus

Deel dit nieuws

In de kwartfinales kostte het Oostende geen moeite om Spirou Charleroi uit te schakelen. De kustploeg kon in twee kwarten al duidelijk maken wie de betere was. Door de overwinning met 85 punten tegenover 51 bij Charleroi kroonde Oostende zich meteen favoriet voor de halve finale tegen Limburg United. 
 
Desalniettemin leek Filou nonchalant te spelen in de eerste confrontatie met de Carolos, vooral in de eerste speelhelft. “We hadden niet de juiste mentaliteit en speelden zonder de juiste intensiteit. We moeten met een andere mentaliteit gaan spelen en constanter presteren als we competitief willen zijn”, verklaarde coach Dario Gjergja achteraf. Hij maakte meteen duidelijk dat de houding van zijn spelers hem niet gerust stelde. “We worden geen kampioen door op deze manier te spelen.”
 
Limburg houdt van spanning

Diezelfde vrijgevigheid zal Oostende tegen Limburg niet kunnen gebruiken. De Limburgers beschikken net als Charleroi over heel wat doorzettingsvermogen en een sterke mentaliteit. In de kwartfinales gingen de mannen van Sacha Massot voorbij Aalst. Okapi won de eerste wedstrijd, maar Limburg kon thuis gelijkspelen en dus moest de strijd in een derde wedstrijd beslecht worden. In een ware thriller gingen de Limburgers met 85-90 dan toch met winst naar huis.
 
In die overwinning speelde Silas Melson een erg beslissende rol met 28 punten waarvan zes driepunters. Ook Wen Mukubu had een belangrijk aandeel in de winst. De 38-jarige speler droeg in hoge mate bij aan het succes van zijn ploeg in de halve finales. Dat hij intussen al een transfer naar Mechelen aankondigde, stoort hem duidelijk niet. We kunnen ons dus verwachten aan een laatste sterprestatie van de oude rot voor Limburg.
 
Favorieten moeten zich zorgen maken

Dat Limburg dit seizoen al drie halve finalisten kon verslaan, baart Oostende wellicht zorgen. Hun tegenstanders wonnen namelijk eerder al tweemaal van Mons en eenmaal bij Antwerpen. Ook Oostende verslaan, zou voor United een waar huzarenstuk zijn. De kustploeg heeft zicht op een tiende titel op rij maar is gewaarschuwd. Als Oostende de overhand neemt en het tempo van de wedstrijd bepaalt, zal Limburg stevig aan de bak moeten om te winnen. In het laatste duel met Limburg won Oostende met 86-63, maar in de halve finales moeten drie wedstrijden gespeeld worden. De Limburgers kunnen hierbij opnieuw verrassend uit de hoek komen.
 
Volg de eerste manche van de halve finale tussen Oostende en Limburg United woensdag vanaf 20u15 en alle play-offs van de Euromillions Basket League op Pickx + Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top