We hebben een nieuwe Belgische sportclub die zich volledig toelegt op esports! KAA Gent en de esportsorganisatie LowLandLions hebben op deze 25 mei aangekondigd dat ze hun krachten bundelen om een van de leiders te worden op de Belgische esportsmarkt.

 

Na Club Brugge is het de beurt aan KAA Gent om zijn betrokkenheid in esports uit te breiden. De voetbalclub is natuurlijk wel al verbonden met de traditionele voetbalgame FIFA, met name via de deelname van zijn esportsspeler Nycom5 aan de Proximus ePro League. Maar op deze dinsdag 25 mei heeft de club zijn partnerschap met de Nederlandse organisatie LowLandLions aangekondigd.

In de praktijk zullen de fans niet veel veranderingen merken. Ze zullen alleen moeten wennen aan de nieuwe grafische identiteit van de organisatie, die voortaan het donkerblauw van de Gentse club zal dragen. KAA Gent zal instaan voor het commerciële aspect en de verschillende LowLandLions-esportsteams structurele ondersteuning bieden.

De organisatie maakt van de gelegenheid ook gebruik om haar fans gerust te stellen. LowLandLions zal al zijn teams behouden. De teams op League of Legends, CSGO, Brawl Stars en de content creators blijven ongewijzigd. De enige opmerkelijke verandering is de toevoeging van een FIFA-speler die voor LowLandLions zal uitkomen.

“De samenwerking met KAA Gent geeft LowLandLions nieuwe mogelijkheden om te groeien”, zegt Filip Langerock, manager van LowLandLions. “Met de steun van de club hebben we nu een volwaardige commerciële cel achter ons en krijgen we een professionele infrastructuur ter beschikking waar een esportsteam in de Benelux alleen maar van kan dromen. Het is aan ons nu om onze esports dromen samen waar te maken. Wij hebben er in elk geval veel zin in.”

Copyright afbeelding: LowLandLions