Het stadsbestuur van Leuven heeft enkele nieuwe namen gelost voor Leuven Air, het coronaveilig alternatief voor Het Groot Verlof. Artiesten die al zeker op de planken zullen staan, zijn Tourist LeMC, Black Box Revelation, Arsenal en Brihang. Leuven Air gaat van 1 juli tot en met 14 augustus door op de evenementenweide in Heverlee. De ticketverkoop start morgen.
Het was al langer bekend dat de Leuvense Anderhalvemetersessies, die de stad vorig jaar organiseerde, geen tweede keer zouden doorgaan. In de plaats daarvan komt er een coronaveilig evenemententerrein, waar elke donderdag, vrijdag en zaterdag een reeks concerten zullen plaatsvinden. Het terrein bevindt zich in Heverlee, naast de hockeyvelden in de Hertogstraat en tegenover de kazerne.

Bij de bekendmaking van de locatie werden ook meteen de eerste namen van artiesten gelost. Milow bijt de spits van het festival af, Zwangere Guy is de afsluiter. Nu wordt er nog een reeks namen aangekondigd: ook Clouseau, Tourist LeMC, Black Box Revelation, Arsenal, Het Zesde Metaal, Brihang en Les Truttes zullen op de planken staan. 

"Het is onze ambitie om meerdere gratis optredens aan te bieden", zegt Denise Vandevoort (Vooruit), schepen van Cultuur en Evenementen. "Feestband Les Truttes is het eerste in de rij. Let wel, ook hier zal je een ticket voor nodig hebben. Dit ticket wordt verkocht aan een symbolische prijs, die de bezoeker terug krijgt onder de vorm van enkele digitale drankbonnetjes. Zo willen we vermijden dat mensen een ticket reserveren en vervolgens niet komen opdagen."

De stad benadrukt dat Leuven Air slechts een eenmalig initiatief is. Volgend jaar staat Het Groot Verlof opnieuw op het programma.