De LA Lakers rekenen op Anthony Davis om de tweede wedstrijd van de play-offs tot een goed einde te brengen. De 28-jarige power-foward speelde niet al te best tijdens de eerste wedstrijd van de play-offs en heeft wat goed te maken ten opzichte van de fans, zijn coach en… Lebron James.

 

Neen, de LA Lakers hebben vannacht niet goed geslapen. De NBA-titelverdediger verloor verrassend genoeg van de Phoenix Suns tijdens de openingswedstrijd van de play-offs. Dat deed ons even denken aan vorige jaargang, toen de LA Lakers ook slecht aan de start kwamen maar alsnog het kampioenschap konden winnen. Of dat deze keer opnieuw het geval zal zijn, blijft nog maar de vraag want de Phoenix Suns toonden zich echt wel de meerdere. En dan hebben we het nog niet gehad over het geklungel van Anthony Davis op de court.

'The Brow' niet op de afspraak

Om de malaise bij de Lakers beter te begrijpen dienen we de prestaties van Anthony ‘The Brow’ Davis onder de loep te nemen. Sinds de 28-jarige Davis begin mei uitviel met een enkelblessure is zijn spel niet meer dat van weleer. Kort gezegd: hij mist veel punten en lijkt niet in vorm te zijn. Gek genoeg is de power-forward zich bewust van zijn lage vormpeil. “Als ik op dit niveau blijf spelen, kan ik geen wedstrijden helpen winnen, laat staat de play-offs”, aldus Davis voor de camera’s van ESPN. “Ik neem er de volle verantwoordelijkheid voor.”

Gelukkig was er nog Lebron James. De sterspeler van de Lakers die elke wedstrijd het beste van zichzelf geeft. Vorige week nam Lebron de Lakers nog op sleeptouw richting de play-offs, maar tegen de Phoenix Suns was er geen beginnen aan voor de arme man. Nu ja, hij maakte achttien punten en gaf tien assists maar dit was niet voldoende. “We moeten collectief een tandje bijsteken”, stelde Lebron in de Amerikaanse media. “Als we de bal opeisen en agressiever spelen zijn we op ons best”, klonk het. “En wanneer Anthony Davis weer zijn oude vorm terugvindt, kunnen we onszelf weer de Lakers noemen.”

Phoenix Suns tankten vertrouwen

De Phoenix Suns hebben in ieder geval vertrouwen getankt door hun overwinning tegen de Lakers. Sterspeler Devin Booker scoorde maar liefst 34 punten, waarvan 14 tijdens het laatste kwartier. DeAndre Ayton deed het ook niet onaardig: hij maakte 21 punten waarvan zestien in het laatste kwartier. Voor point-guard Chris Paul was er minder goed nieuws: hij viel even uit met een schouderblessure en deed de wedstrijd gehavend uit. We zijn benieuwd of hij op tijd opgelapt geraakt voor de komende wedstrijden.

Volg de ontknoping van de NBA op de kanalen van Eleven Sports 2, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx + Sports.