Throwback Thursday: 'Madagascar'

Het is donderdag en dat betekent: Throwback Thursday! Vandaag keert Proximus Pickx terug in de tijd naar een film die we vast allemaal gezien hebben: ‘Madagascar’. Laten we even terugblikken op deze knotsgekke dierenfilm met dito soundtrack.

‘Madagascar’ is een animatiefilm van DreamWorks Animation die uitkwam in 2005. Het verhaal gaat over Alex de leeuw: de koning van de stedelijke jungle. Hij is de hoofdattractie van New York's Central Park Zoo. Hij en zijn beste vrienden, Marty de zebra, Melman de giraf en Gloria het nijlpaard, hebben hun hele leven in gelukzalige gevangenschap doorgebracht. Elke dag kwam een verwonderd publiek naar hen kijken, ze kregen regelmatige maaltijden en moesten vooral letterlijk geen poot uitsteken. Maar de nieuwsgierige Marty is helemaal niet zo blij met zijn gouden kooi en besluit samen met enkele militaristische pinguïns te ontsnappen. Het is dus aan zijn beste vrienden om hem weer veilig thuis te brengen.
 
Aangezien er in het begin van de jaren 2000 veel animatiefilms over dieren werden uitgebracht, had niemand het overweldigende succes van ‘Madagascar’ zien aankomen. De film was de op vijf na succesvolste film van 2005 en bracht een half miljard dollar op. Niet gek dus dat er nadien nog twee vervolgen, één spinoff en een aantal kortfilms in Valentijnthema volgden.

I like to move it!

De vier vrienden uit de Central Park Zoo waren dan wel de hoofdrolspelers, toch stal een ander dier de show. King Julien XIII is de flamboyante koning van een troep ringstaartmaki’s. Hij is muzikaal, een tikkeltje brutaal, stijlvol en vooral hilarisch. Niemand kan om zijn sterallures heen en daarom is hij ook de zanger van het bekendste lied van de film: ‘I like to move it’.
 
Het nummer werd initieel uitgebracht in 1994 door Reel 2 Real, maar werd wereldwijd bekend dankzij de excentrieke aap van ‘Madagascar’. Al moest de tekst eerst wel een beetje opgekuist worden. ‘Sexy’ werd dus als snel veranderd in ‘sassy’. Het liedje werd ook opnieuw opgenomen door Sacha Baron Cohen, bekend van ‘Borat’, die zijn stemkwaliteiten uitleende aan King Julien XIII. Het resultaat is zo swingend, dat je amper op je stoel kan blijven zitten.

‘Madagascar’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!
 

Top