Na de recente uitslagen van de Call Of Duty League heeft Activision besloten om te innoveren. Deze keer richt de uitgever zich op zijn multiplatforme Battle Royale. De ontwikkeling van een reeks toernooien, waar streamers, spelers uit de community en zelfs Call of Duty League-spelers aan zullen deelnemen, staat op de agenda!

 

Om te beginnen zal het evenement bestaan uit vier competities met een grote prijzenpot van $300.000 per competitie, de grootste tot nu toe op de Battle Royale! De regio’s zijn Noord-Amerika en Europa en de programma’s worden opgesplitst in teams van twee en drie spelers.

De eerste competitie zal van start gaan in Noord-Amerika. 50 squads van 3 spelers zullen strijden in een aangepaste lobby met 6 wedstrijden en zullen punten verzamelen op basis van kills en andere prestaties. In deze eerste competitie wordt 200.000 dollar verdeeld onder de 50 teams.

Een extra $100.000 zal voor het grijpen liggen in de Captain’s Cup, een ludieke versie van het spel met enkele grote namen uit de esportswereld. De 5 kapiteins zullen worden geselecteerd op basis van hun band met de game en zullen de taak krijgen om een trio te vormen voor de draft. Zo zal elk kapitein deelnemen aan een draft van 9 rounds waarbij de score het totaal zal zijn van de punten van de trio’s die aan de competitie zullen deelnemen. De prestaties van de vijf teams zullen bepalend zijn voor hun deel van de koek, $20.000 voor de winnende kapitein en $1.000 voor elk lid dat aan het team verbonden is.

Tot de kapiteinen behoren spelers die zijn uitgenodigd door Activision, vertegenwoordigers van de League en winnaars van de qualifiers die op een later tijdstip zullen doorgaan.

Hoe deelnemen?

Een deel van de deelnemers zal door Activision worden uitgenodigd. Bovendien hebben de 12 teams van de League de mogelijkheid om een team uit te nodigen. Als je denkt dat je talent hebt, kan je je gratis inschrijven op GameBattles en zo beginnen met de qualifiers voor trio’s. Elk winnend team krijgt de kans om deel te nemen aan de slotcompetitie, en dat in elke regio.

Er zijn enkele regels van kracht: per trio zijn niet meer dan twee vertegenwoordigers uit de League toegestaan, alle deelnemers moeten een lange security check ondergaan en deelnemers die de wedstrijdnormen hebben overschreden, worden van toekomstige evenementen uitgesloten.

Voorlopig zijn alleen de speeldata van de Amerikaanse competitie bekendgemaakt: 22 juni (kapiteinsronde) en 23 juni (live competitie). We zien je graag op 24 mei voor de eerste kwalificatiewedstrijden waar 64 Noord-Amerikaanse teams hun beste beentje voor zullen zetten. Voor de Europese zone zullen we binnenkort meer informatie krijgen.

Copyright afbeelding: worldseriesofwarzone.com