De allesbepalende wedstrijd voor Club? De topper tegen Genk tijdens speeldag 21

Jupiler Pro League |

Club Brugge won vorig weekend voor de zeventiende keer de Belgische voetbalcompetitie. Blauw-zwart werd echter geen kampioen door haar prestaties in de zogenaamde Champion play-offs: die waren niet zo fameus. Neen, de titel werd gewonnen door Racing Genk thuis over de knie te leggen tijdens een spannende topmatch in januari.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De motor van Club leek bij aanvang van onze vaderlandse competitie stevig te sputteren waardoor Charleroi en Beerschot toen bovenaan het klassement prijkten, en niet Club. Op de vierde speeldag van de Jupiler Pro League namen de mannen van coach Philippe Clement de bus naar Genk en die ellenlange rit langs de Antwerpse ring deed de Bruggelingen blijkbaar wakker schieten want plotseling konden ze weer winnen. Deze keer met 1 - 2 van de Limburgers, die hen later in de competitie nog veelvuldig het vuur aan de schenen zouden leggen.

Een intens en spectaculair duel

Club kwam na deze overwinning op stoom, zoveel was duidelijk. Tijdens de resterende wedstrijden van de heenronde speelde blauw-zwart fris en aanvallend voetbal waardoor het eind januari een kloof kon slaan van maar liefst negen punten op Racing Genk. Genk was de enige ploeg die nog enigszins in de buurt kwam van Club door tussen oktober en november zeven keer op rij te winnen. Meer zelfs, de Genkies konden eind januari de kloof met Club tot op zes punten brengen en voorkomen dat Club definitief afstand nam van de concurrentie uit de Jupiler Pro League.

Er stond veel op het spel tijdens die 21e speeldag en dat beseften beide team maar al te goed. Brugse nieuwkomer Bas Dost opende de score na zeven minuten en zette daarmee Club op rozen. Genk was echter niet onder de indruk en kwam via Junya Ito langszij (1-1). Tien minuten voor rust was het opnieuw raak voor Genk: toen poeierde Bastien Toma de 1-2 tegen de netten waardoor Genk aangenaam de rust in kon.

Iets te aangenaam als je het ons vraagt, want Club kwam als een opgejaagde hond uit de kleedkamer en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Ruud Vormer vond die in de 65e minuut (2-2) en zette Racing Genk terug met de voetjes op de grond. Niemand minder dan verdediger Brandon Mechele scoorde de verlossende treffer voor Club in minuut 77 waardoor het over en uit was voor Genk. Dankzij de overwinnning sloeg Club een kloof van maar liefst twaalf punten.

Genkse titelambities

Club ging de Champion play-offs uiteindelijk in met zestien punten voorsprong op eerste achtervolger Antwerp en twintig punten voorsprong op Racing Genk dat als vierde aan de play-offs begon maar stiekem titelambities begon te koesteren. Dankzij een ijzersterke Champion play-offs waarin ze slechts één wedstrijd verloren, strandde Genk op slechts half punt van kampioen Club Brugge. Dat maakt van Genk dé ploeg van de Champion play-offs en niet Club Brugge, dat wel kon winnen op de meest cruciale momenten waardoor het alsnog kampioen werd.

Ondanks het geringe verschil in punten tussen Club en Genk moeten we durven toegeven dat Club al een flink eind op weg was om kampioen te worden, nog voordat de Champions play-offs van start gingen. De spanning en sensatie van deze eindronde werd mogelijk gemaakt door de beruchte, en door sommige verguisde, puntendeling. Ook Club stoorde zich aan deze maatregel die het al moeilijke seizoen zonder publiek, en met tal van coronabesmettingen, nog wat lastiger maakte. Gelukkig maakte de kwaliteit van de kern van Club het verschil en werden ze opnieuw de kampioen van de Belgische voetbalcompetitie. En dat is gelukkig het enige dat telt.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx + Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top