Anekdotes die je nog meer doen uitkijken naar de reünie van 'Friends'

27 mei is de datum waar alle fans van ‘Friends’ op wachten. Op die dag zal een speciale reünie-aflevering worden uitgezonden waarin de acteurs zich weer in het universum van de serie zullen storten. Ze zullen in het bijzonder onuitgegeven anekdotes van tijdens de opnames bespreken, zodat je nog meer te weten komt over een van de bekendste shows aller tijden. Bij ons is het nog wachten tot 1 juni, want dan zendt Play4 de bijzondere aflevering ook uit.

Phoebe en Chandler: bijrollen

Hoewel de zes vrienden allemaal even belangrijk zijn in de serie, was dat eerst helemaal niet de bedoeling. Toen het script werd geschreven, was het duidelijk dat sommige personages meer aandacht zouden krijgen dan anderen. Monica, Ross, Rachel en Joey zouden zo de echte hoofdrolspelers worden, terwij Phoebe en Chandler er maar af en toe voor de sfeer bij zouden zijn. Maar dat was buiten de vertederende eigenaardigheid van Phoebe en de liefde van Chandler voor Monica gerekend. De acteurs kregen uiteindelijk een even grote rol en iedereen stond er zelfs op om evenveel betaald te krijgen, zodat er geen verschil zou zijn tussen de zes collega’s/vrienden.

De zwangerschap van Lisa Kudrow

In het vierde seizoen is Phoebe zwanger. Maar ook dat was initieel niet de bedoeling. De schrijvers moesten deze verrassende plotwending wel aanbrengen omdat Lisa Kudrow, de actrice die Phoebe speelt, in het echte leven ook zwanger was en ze geen zin hadden om dat te verstoppen. In de serie was Phoebe draagmoeder voor haar broer Frank en zijn vrouw Alice. Ze beviel van een drieling in seizoen 5, terwijl ze in het echte leven beviel van één enkel zoontje. Een jongen die nu al afgestudeerd is aan de universiteit. De tijd vliegt.

Het gastoptreden van Bruce Willis

Tijdens de speciale reünie-aflevering zal de cast een aantal sterren ontvangen die te gast waren in de iconische serie. Een van hen is niemand minder dan Bruce Willis, die verscheen in een paar afleveringen van het zesde seizoen. Hij speelde Paul, de vader van Ross' nieuwe vriendin, en had een korte romantische relatie met Rachel.
 
Nu blijkt dat de acteur enkel meespeelde omwille van een weddenschap die hij verloren had. Bruce Willis en Matthew Perry, die Chandler speelt, acteerden namelijk samen in ‘The Whole Nine Yards’ en hadden gewed op hoe succesvol die film zou zijn. Matthew Perry won omdat hij er zeker van was dat hij nummer één zou worden en hij bleef inderdaad enkele weken op die plaats staan. Bruce Willis werd toen gedwongen om in ‘Friends’ te verschijnen.

De relatie tussen Chandler en Monica

We weten allemaal dat er twee liefdesverhalen zijn die de show bijzonder hebben getekend: Ross en Rachel, en Chandler en Monica. Die laatste relatie was echter onverwacht, want het was de bedoeling dat Monica zou vallen voor de charmes van Joey. Nadat de acteurs in kwestie gecast werden, zijn de schrijvers van dat idee afgestapt.
 
De relatie tussen Monica en Chandler heeft in de loop van de afleveringen vorm gekregen. Aanvankelijk was het gewoon een onenightstand in Londen op Ross' bruiloft met Emily. Uiteindelijk waren de fans zo enthousiast dat de relatie standhield en een van de meest iconische van de show werd. We zullen tijdens de reünie zeker meer te weten komen over de romance.
 
Bekijk alle seizoen van ‘Friends’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Bekijk de reünie van ‘Friends’ op dinsdag 1 juni om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!


Films

Bekijk alles
Top