Van ‘Gilmore Girls’ tot ‘The Handmaid’s Tale’: de opkomst van Alexis Bledel

Films | Hoewel de hele cast van 'The Handmaid's Tale' indrukwekkend is, levert vooral Alexis Bledel een sterke prestatie. De actrice, die in de serie 'Gilmore Girls' te zien was, kreeg in 2017 zelfs de Emmy Award voor Beste Bijrol in een dramaserie. Een terugblik op de opkomst van deze getalenteerde actrice.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een korte carrière als model maakte Alexis Bledel haar debuut op het kleine scherm in de familieserie 'Gilmore Girls'. Samen met Lauren Graham speelde ze zeven seizoenen lang de dochter van een hechte en vertederende moeder-dochterrelatie. De serie was een immens succes bij het grote publiek en bracht de talenten van Alexis Bledel echt aan het licht.
 
Daarna zette ze haar filmcarrière voort en viel ze op in ‘The Sisterhood of the Traveling Pants’ naast Blake Lively, America Ferrea en Amber Tamblyn. Bledel kreeg verschillende nominaties bij de Teen Choice Awards.
 
Na in een paar tienerfilms te hebben gespeeld, maakte de actrice een grote wending in haar carrière met meer volwassen producties, zoals het drama ‘The Conspirator’ of de thriller ‘The Kate Logan Affair’. Als gastactrice was ze ook te zien in de populaire serie 'Mad Men'. Pas met haar terugkeer in een laatste seizoen van 'Gilmore Girls' kwam ze weer in de belangstelling te staan, maar dat is nog niets ten opzichte van haar rol in 'The Handmaid's Tale'.

'The Handmaid's Tale': een opmerkelijke prestatie

Voor degenen die haar kenden in 'Gilmore Girls', is het verrassend Alexis Bledel aan te treffen in 'The Handmaid's Tale'. Het geheel is namelijk erg duister. Deze dystopische serie, een bewerking van Margaret Atwoods cultroman 'The Handmaid’s Tale', gaat over de totalitaire samenleving van Gilead.
 
Als gevolg van grote milieuproblemen wordt de mensheid geconfronteerd met een sterke daling van de vruchtbaarheid. Een religieuze sekte heeft door een staatsgreep de macht gegrepen en stelt de volgende oplossing voor: de laatste vruchtbare vrouwen tot seksslaven maken om zich voort te planten en de aarde opnieuw te bevolken. Ze worden dienstmaagden en Alexis Bledels personage Emily (Ofglen) is een van hen.
 
Dat haar optreden zoveel aandacht krijgt, komt ook door de indrukwekkende verhaallijn van haar personage. Emily maakt deel uit van de rebellie tegen het systeem. Zij was professor aan de universiteit en getrouwd met een vrouw, hetgeen haar de titel van "genderverrader" opleverde, waarvoor zij zelfs een excisie onderging. Na verschillende daden van rebellie slaagde ze erin naar Canada te vluchten.
 
Je kan je wel voorstellen wat een prestatie het voor de actrice was om dit moeilijke verhaal te belichamen. Het is ook bijzonder actueel als we denken aan de migratiestromen die zich als gevolg van oorlog, onzekerheid en gevaar over de hele wereld vermenigvuldigen. Geen twijfel mogelijk dat Alexis Bledel de uitdaging met glas aanneemt! Je zult haar kunnen zien in het vierde seizoen van de serie, maar zeker ook in andere producties in de toekomst. 

Vanaf 4 juni kan je naast de eerste drie seizoenen van 'The Handmaid's Tale', ook seizoen vier exclusief bekijken in de Movies & Series catalogus. Bekijk de eerste aflevering van S4 op 8 juni om 22u op Pickx+ (zender 13)! Ontdek het volledig aanbod van Movies & Series via de tv-optie ‘All Stars’ van Proximus Pickx!

Lees hier alles over 'The Handmaid's Tale'!
 
Een terugblik op de voorbije drie seizoenen van The Handmaid’s Tale!
Wat heeft seizoen 4 van 'The Handmaid's Tale' volgens de trailer voor ons in petto?
Hoe Elisabeth Moss een begrip werd door 'The Handmaid's Tale'
Hoe de serie 'The Handmaid's Tale' een feministisch symbool werd
Deze beroemdheden zijn dol op ‘The Handmaid’s Tale’
Vijf verschillen tussen de serie en het boek van ‘The Handmaid’s Tale’

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top