Schoolbezoeken en slechte moppen in 'Château Planckaert'

Deze week is het tijd voor grote werken aan de toren, maar daar is Eddy niet helemaal gerust in. Tegelijkertijd gaan de vrouwen op zoek naar de geschikte school voor hun kinderen en beginnen de twijfels rond permanent in Frankrijk leven, op te steken.

Stephanie, Magali en de kinderen zijn gisterenavond laat toegekomen bij het kasteel, dus het is een trage ochtend. De ene raakt al wat makkelijker uit bed dan de andere, maar Francesco en Christopher hebben een verrassing in petto op het dak van hun château. Met de kraan hebben ze een grote tafel met ontbijt naar hoven gehesen, waar ze allemaal samen van kunnen genieten. Stephanie besluit dat ze maar best niet te veel foto’s moeten sturen: “Want papa zou zot worden.”
 
Wie gaat de kraan bedienen?
 
Terwijl er in Frankrijk tijdens het ontbijt besproken wordt hoe de kamers er zullen uitzien, houden Junior, Christa en Eddy de chambres d’hôtes draaiende. Maar zoals zijn dochter al voorspelde, is Eddy er niet met zijn gedachten bij. “Ons kasteel zit in mijn hart, die toren gaat er nu op en ik ben er niet! Zeg eens eerlijk: wie gaat er die kraan bedienen?”
 
Maar als een ontbijttafel zonder problemen naar boven kan, zal die toren ook wel lukken, vindt Christopher. Het stoort hem niet om eens gewoon met twee te zijn en rustig te kunnen doorwerken. De reden waarom Eddy niet in Frankrijk aan de toren werkt, is dat hij commentator van dienst is bij de Ronde van Vlaanderen. Terwijl hij het beste van zichzelf geeft op televisie, trekken de mannen in Frankrijk zelf hun koerspakjes aan om 'mee te rijden'.
 
Schoolbezoek
 
Magali, Stephanie en de kinderen gaan op bezoek in de plaatselijke middelbare school. Het is namelijk de bedoeling dat de oudste kinderen daar naar school zouden gaan gedurende de periode dat de familie het château verbouwt. Vooral Yukka is enthousiast wanneer hij de voetbaltafel ziet.
 
De mama’s merken het enthousiasme van de kinderen op en maken zich op hun beurt dan weer zorgen. “Hoe egoïstisch is het van ons om hen hier drie maanden te steken en dan terug te keren?”, vraagt Stephanie zich luidop af. “Als ze zich thuis zouden voelen, overweeg ik om fulltime hier te komen wonen.”
 
Magali is dan weer iets terughoudender. Zij maakt zich zorgen dat het hechte familiegevoel zou verdwijnen als iedereen dag in dag uit samenwoont. Er moeten dus nog moeilijke beslissingen genomen worden.

Kapotte frigo
 
Om de dag met een knal te eindigen, besluiten de twee geranten van de chambre d’hôtes, Martijn en Virginie, samen met Junior een grap uit te halen met de familie in Frankrijk. Junior belt in grote paniek naar Francesco om te zeggen dat de twee willen vertrekken omdat “de zwarte frigo stuk is”. Stephanie is helemaal in paniek, waardoor de grapjassen toch maar besluiten om toe te geven dat het gelogen was. Eén ding is zeker: die streek krijgen ze nog terug.
 
 

Entertainment

Bekijk alles
Top