Waardevol kijkvoer met Kelly Pfaff in ‘Waar voor je Geld?’

Films |
Sinds maandag 10 mei kunnen we op VTM2 kijken naar een nieuw programma met Kelly Pfaff. Daarin gaat de presentatrice samen met verschillende koppels op zoek naar dé woonsten die waar voor hun geld bieden. In één van de huizen mogen ze meteen enkele dagen verblijven. Een unieke kans die geen enkele kandidaat-koper ooit krijgt.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

In het programma worden de kandidaten naar drie verschillende panden gebracht naar drie panden die te koop staan voor dezelfde prijs als hun huidige woning, geblinddoekt weliswaar. In hun favoriete woonst mogen de koppels enkele dagen proefwonen. Ze nemen hun intrek en leren de woning, de buren en de omgeving kennen. Na deze unieke kans om te ontdekken of het iets voor hen is, valt de beslissing: zal er een bod uitgebracht worden? Bij wie blijkt de droom toch niet te stroken met de realiteit? 

Kelly laat zich helpen door makelaar

Als presentatrice toonde Kelly Pfaff zich een eerste keer in de opnames van ‘Big Brother’, aan de zijde van Walter Grootaers in 2007. Dat het nieuwe programma van een totaal ander genre is, behoeft geen verdere uitleg. Toch is ‘Waar voor je Geld?’ evenzeer een programma dat Pfaff ook persoonlijk interesseert. “Ik ben zelf ook altijd gefascineerd geweest door zoektochten op de immo- en huizenmarkt”, zei ze voor de eerste uitzending. Die zoektochten zijn volgens haar ook grondig veranderd sinds corona haar intrede maakte in onze leefwerelden. “De meeste Vlamingen twijfelen sinds de coronacrisis over hun manier van wonen en willen hun leven omgooien. In ‘Waar voor je Geld?’ ontdek ik hóe anders ze het nu willen. Alleen in dit programma krijgen koppels de uitzonderlijke kans om hun droomhuis of -appartement effectief uit te testen, de regio te verkennen, de buren te ontmoeten en het woon-werkverkeer uit te proberen alvorens het effectief te kopen.” 
 
De aanpak van de programmamakers moet de keuzes van de kandidaten doordachter maken om te vermijden dat ze snel na de aankoop opnieuw willen verhuizen. Om die keuze kracht bij te zetten, schakelt Pfaff de hulp in van makelaar Arjen Spittael, naar eigen zeggen ‘1m97 aan immoplezier’. Ook hij zag de huizenmarkt en de zoektocht naar een nieuwe woonst veranderen sinds de coronacrisis. “Sinds corona is iedereen is anders beginnen kijken naar zijn huis of appartement, en het lijkt of iedereen op zoek is naar meer ruimte. Al zijn de meeste Vlamingen ook wel verknocht aan hun eigen regio en missen ze zo kansen op leuke huizen verderop. Want enkele kilometers verder vind je misschien meer waar voor je geld. Door de woonst te mogen testen, beginnen de koppels ook open te staan voor een woning of regio waar ze nog niet aan hadden gedacht en openen we hun ogen.”
 

Uitvaartcentrum

In de eerste aflevering maakten we kennis met het enthousiaste koppel Lien & René. Ze willen samen een huis kopen met veel ruimte. Enerzijds voor de sport- en voedingscoaching van René, anderzijds voor de beestjes van Lien. Maar ook voor… een grote dressing. “Een paar jaar geleden had ik een volledige kast, nadien zijn we naar fifty-fifty gegaan. Als ik nu nog op 10% zit, zal het veel zijn”, aldus René.  Lien ziet het niet zitten om nog te verbouwen en wil met de fiets naar haar werk kunnen. 
 
De eerste woning ademde sixties retro met zeeën van ruimte, maar ook redelijk wat renovatiewerk. De tweede woonst was opnieuw erg groot, maar goedkoper. Ondanks de grote ruimtes en de ruime tuin, was de prijs per m² er 45% lager dan hun huidige woning. “Hier zie je dat je voor minder geld wel meer oppervlakte kan krijgen”, klonk het bij René. In het laatste huis was een opvallend handelspand verwerkt. Wanneer Lien & René hun blinddoek afnemen, schrokken ze bij het zien wat het handelspand inhoudt: een uitvaartcentrum…
 

Bruisender

De tweede aflevering leerde ons meer over de flamboyante mannen Jonas en Alan, die meer drukte rondom zich willen. “Het mag een beetje bruisender zijn”, hoorden we. Momenteel wonen ze net buiten het centrum van Wetteren met hondje Ami. “We vinden het belangrijk om ook eens naakt te kunnen baden”, lacht Alan. Makelaar Arjen ging met een budget van 400.000 euro op zoek naar drie woningen in Antwerpen of Gent.
 
Het eerste pand was een bel-etage in Deurne voor 390.000 euro. Met 180 m² betekent deze woonst een serieuze upgrade tegenover hun appartement in Wetteren. “Deze woonst is qua vierkante meter ongeveer 17% duurder dan jullie huidige woonst. Maar het voordeel is wel dat ze op 15 minuten met de fiets bij een bruisend stadscentrum zijn”, gaf Kelly mee. Het tweede pand is een art deco appartement van 132 m² in Berchem. Het prijskaartje: 325.000 euro. Hiervoor krijgen ze een karaktervolle woning en een balzaal van een badkamer. Voor het derde pand zakten ze af naar Gentbrugge, waar een citéwoning van 110 m² te koop staat voor 349.000 euro. Het pand is niet heel ruim, maar met het centrum van Gent op fietsafstand is vooral de ligging een troef. 

Bekijk ‘Waar voor je geld?' vanavond vanaf 21u35 op VTM2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top