De beste 'Big Classic Road Movies' strijken neer in de Proximus VOD-catalogus

Films | Het is soms heel verleidelijk om alles achter te laten en impulsief naar een mythische of onbekende bestemming te trekken. In deze films geven de hoofdpersonages het juiste voorbeeld. Pickx selecteert de beste "road movies" die van 1 tot 30 juni te vinden zijn in de Proximus VOD-catalogus.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Into the Wild

Na te zijn afgestudeerd aan de Emory University in Atlanta deed de briljante student Christopher McCandless afstand van al zijn bezittingen, schonk hij zijn spaargeld van 24.000 dollar aan een goed doel en trok hij in zijn eigen tempo naar Alaska om daar in de vrije natuur te gaan leven. De principes van de moderne maatschappij afwijzend, liet hij alles achter zonder het aan zijn familie te vertellen.
 
Tijdens zijn reis ontdekt de jonge Christopher McCandless (rol van Emile Hirsch) Arizona, de Grand Canyon, Californië, de Dakota's, Colorado, Mexico en tenslotte Alaska, waar hij meer dan drie maanden halthoudt om alleen te leven, in harmonie met de natuur. Een ontroerende film van Sean Penn, uitgebracht in 2007, die de leerschool illustreert van een moedige, maar niet onoverwinnelijke jongeman die het einde van zijn droom bereikt.
 
‘Into the Wild' is beschikbaar van 1 tot 30 juni in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!


Easy Rider

Natuurlijk kunnen we de meest memorabele road movies niet opnoemen zonder het over 'Easy Rider' te hebben, een cultfilm uit 1969 waarin Dennis Hopper een van de hoofdrollen speelt en die hij zelf ook regisseerde.
 
Wyatt en Billy, twee bikers, verlaten Los Angeles na de verkoop van een grote hoeveelheid drugs. Ze doorkruisen de Verenigde Staten op weg naar New Orleans. Tijdens hun reis ontmoeten ze een hippiegemeenschap en ontdekken ze hun manier van leven. Een verhaal dat tegen de stroom van de Amerikaanse cultuur van die tijd ingaat, en veel zegt over de mate van vrijheid van een regisseur als Dennis Hopper, die later vooral als acteur beroemd werd. De andere hoofdrollen worden vertolkt door Peter Fonda en Jack Nicholson.
 
‘Easy Rider' is van 1 tot 30 juni beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!


Thelma & Louise

Deze film van Ridley Scott (‘Blade Runner’, ‘Gladiator’) kwam uit in 1991 en werd al snel een cultfilm voor de feministische beweging. ‘Thelma & Louise’ vertelt het verhaal van twee avontuurlijke vrouwen, een serveerster en een huisvrouw, wier weekenduitstapje uitloopt op een zwerftocht door het hele land wanneer Louise een man neerschiet die Thelma probeert te verkrachten.
 
In hun Ford Thunderbird begaan Thelma en Louise de ene ernstige overtreding na de andere, en belanden zo in Arizona waar het duo, gespeeld door Susan Sarandon en Geena Davis, vast komt te zitten in de Grand Canyon, wat resulteert in een mythische scène ... Een must-see als je deze film, waarmee ook Brad Pitt echt doorbrak, nog niet gezien hebt.
 
‘Thelma & Louise' is beschikbaar van 1 tot 30 juni in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!


Y tu mamá también

Het leven van Julio (Gael Garcìa Bernal) en Tenoch (Diego Luna), twee 17-jarigen, wordt beheerst door de hormonendans in hun lichaam, hun vriendschap en de snelheid waarmee ze volwassen willen worden. Tijdens een familiefeest ontmoeten ze Luisa (Maribel Verdú), een Spaanse die 11 jaar ouder is en al snel beginnen ze met haar te flirten. Voor de grap nodigen ze haar uit met hen mee te rijden naar een ongerept strand, de Boca del cielo, zonder haar te vertellen waar het ligt en of het wel bestaat. Het begin van een onvergetelijke reis én een intiem avontuur van Mexico-Stad naar de mooiste stranden van het land.
 
Deze film van Alfonso Cuarón (‘Roma’, ‘Gravity’, ‘Children of Men’) was niet alleen een grote hit in Mexico toen hij in 2001 werd uitgebracht.
 
‘Y tu mamá también’ is beschikbaar van 1 tot 30 juni in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!


The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert

Deze film van Stephan Elliott is een echt juweeltje! Het plot neemt ons mee naar twee jonge homo's en een transgendervrouw die optreden als drag queens in bars in Sydney. Op een dag worden ze opgeroepen om op te treden in een casino in de ruige outback. Het trio schaft zich een busje aan en begint aan een roadtrip van 2.000 km vol verrassingen en avonturen.
 
Dit is een "feel good"-film met een waanzinnige soundtrack: 'I Will Survive' van Gloria Gaynor, 'Mammia Mia' van ABBA en 'Go West' van The Village People zijn enkele van hits die op de soundtrack staan. Ook de acteurs, waaronder Hugo Weaving, Guy Pearce en vooral Terence Stamp, zetten onvergetelijke rollen neer!
 
‘The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert' is van 1 tot 30 juni beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!
 
En dat is nog niet alles. Ook deze road movies kan je vinden in de VOD-catalogus: ‘Inside Llewyn Davis', 'Incendies', 'Big Fish', 'Rain Man', 'Dreamland', 'La grande vadrouille', 'Le corniaud', 'Bagdad Café', 'The Peanut Butter Falcon', 'Midnight Run', 'The Blues Brothers', 'The Sugurland Express', 'Exils', 'Bonnie & Clyde', 'Mad Max: Fury Road', 'My Own Private Idaho', 'Green Book', en 'Queen & Slim'.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top