De drie mooiste zalen voor klassieke muziek in België

Muziek | In een prachtige zaal zitten en genieten van geweldige klassieke muziek. Vooral in tijden als deze klinkt dat als een droom. België heeft een mooi aanbod van concertzalen, die helemaal klaarstaan om muziekliefhebbers te ontvangen eens het weer kan. Proximus Pickx zet de drie mooiste op een rij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

BOZAR

Als je naar klassieke muziek wil luisteren in de BOZAR in Brussel, kom je terecht in de Grote Zaal Henry Le Boeuf. De zaal is bijna honderd jaar oud en werd feestelijk ingehuldigd in 1929. Akoestisch gezien is het een van de vijf beste zalen ter wereld. Het is dus ook niet vreemd dat enkelen van de grootste musici van de 20ste eeuw al op dit podium hebben gestaan: Mengelberg, Horowitz, Rachmaninov, Walter, Menuhin, Stokowski, Prokofiev, Stravinski.

Koningin Elisabethzaal

Voor deze zaal trekken we naar Antwerpen. Vlak naast de Zoo ligt daar de Koningin Elisabethzaal die sinds 1960 de meest prestigieuze musici ontvangt. Het gebouw zelf werd niet zo lang geleden nog volledig vernieuwd. Het belandde in 2017 zelfs op de shortlist voor het World Architecture Festival in Berlijn. Dankzij de renovaties kan het geluid beter resoneren, waardoor zowel klassieke muziek, musicals als theatervoorstellingen er mogelijk zijn. De Koningin Elisabethzaal is bovendien ook de thuishaven voor het Antwerp Symphony Orchestra.

De Munt

De oudste zaal in deze lijst is zonder twijfel De Munt in Brussel. Meer dan driehonderd jaar geleden opende Gio-Paolo Bombarda, financieel raadsman van de laatste Gouverneur der Spaanse Nederlanden, de schouwburg voor publieke opera- en balletvoorstellingen. De zaal werd door de Brusselse architect Joseph Poelaert gebouwd en is een parel van de Europese theaterarchitectuur. In 1963 werd De Munt uitgeroepen tot Nationale Opera.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top