De Valorant Champions Tour staat op het punt aan zijn eerste interregionale competitie te beginnen: de Masters Reykjavik. Van 24 tot 30 mei zullen de beste teams op de game strijden om een totale prijzenpot van 600.000 dollar.

Fans van Riot Games’ FPS hebben er lang op gewacht. Komende maandag 24 mei beginnen de eerste interregionale Masters op Valorant. Na een eerste editie die per regio was georganiseerd, krijgen we nu eindelijk de kans om de beste teams uit elke regio tegen elkaar te zien strijden, en dat in een offline competitie.

Voor de selectie van de deelnemers werd het klassieke Challengers-format gebruikt. Twee kwalificatietoernooien met Challengers Finals als hoogtepunt werden in Europa gehouden om onze vertegenwoordigers te bepalen. Van tevoren was een aantal slots per regio vastgesteld, twee Europese teams konden zich voor de Masters plaatsen.

Een Belg in Reykjavik

In Europa hebben Team Liquid en Fnatic zich gekwalificeerd om ons te vertegenwoordigen. Nochtans leek dat niet meteen het geval na de eerste etappe van de Challengers. FPX en Guild Esports veroverden namelijk de eerste twee plaatsen voor de Challengers Finals, terwijl Fnatic en Team Liquid niet eens gekwalificeerd waren tijdens de eerste Challengers etappe. Uiteindelijk hebben de laatstgenoemden zich via Challengers 2 een weg gebaand naar een ticket. Beide teams ontmoetten elkaar in de finale van de Challengers Finals en kwalificeerden zich zo voor de Masters.

De kwalificatie van Team Liquid heeft een speciaal tintje voor het Belgische publiek, dat blij zal zijn om een vertegenwoordiger van ons kleine land te zien spelen in de competitie. En wie is meer geschikt om België te vertegenwoordigen dan de legende zelf: Adil “ScreaM” Benrlitom? De “Headshot Machine” zal aanwezig zijn op de IJslandse servers om iedereen nog eens zijn grote talent te laten zien, en zijn one-taps waarvan alleen hij het geheim kent.

Wat de andere gekwalificeerde teams betreft, hier volgt een volledige lijst van de ploegen die tijdens deze Masters hun regionale kleuren zullen verdedigen:

– Sentinels (Seed 1 – Noord-Amerika)
– Version1 (Seed 2 – Noord-Amerika)
– NUTURN Gaming (Zuid-Korea)
– Team Vikings (Seed 1 – Brazilië)
– Shark Esports ( Seed 2 – Brazilië)
– KRÜ Esports (Zuid-Amerika)
– Crazy Raccoon (Japan)
– X10 Esports (Zuidoost-Azië)

Liquid, seed 1 in zijn regionale eindfase, stoot trouwens rechtstreeks door naar de tweede round. En ondanks haar recente toevoeging aan het spel zal de map Breeze niet beschikbaar zijn tijdens de competitie. Riot Games heeft dus geluisterd naar de spelers, die onlangs klaagden over het gebrek aan beschikbare trainingstijd op de map.

De teams zijn de afgelopen dagen in Reykjavik samengekomen waar de wedstrijd naast de MSI 2021 zal doorgaan. De spelers zullen natuurlijk alles op alles zetten om te proberen het grootste deel van de prijzenpot van 600.000 dollar, die door Riot Games beschikbaar is gesteld, te veroveren. Om nog maar te zwijgen van de roem die het team te wachten staat dat er, voor het eerst in de geschiedenis van het spel, in slaagt op het internationale toneel te winnen.

Copyright afbeelding: Riot Games