SK Deinze houdt Nathan Fuakala (Club NXT) in 1B

Challenger Pro League | SK Deinze heeft een eerste zomertransfer aangekondigd. De Oost-Vlamingen konden Nathan Fuakala verleiden tot het ondertekenen van een verbintenis die hem de komende twee seizoenen in het Burgemeester Van de Wielestadion houdt. Fuakala komt transfervrij over omdat zijn contract in Jan Breydel deze zomer afloopt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 20-jarige centrumverdediger was in het afgelopen seizoen nochtans een vaste pion bij Club NXT. Daarnaast haalde hij ook enkele keren de A-selectie van Club Brugge (ook Europees) zonder dat hij daar evenwel aan spelen toekwam. In totaal speelde de jonge Fransman in 2020-2021 22 wedstrijden bij Club NXT.

Die prestaties bleven niet onopgemerkt voor Wim De Decker. “Nathan is een jonge speler met een mooi profiel en heel wat potentieel om verder door te groeien", vertelt de coach op de officiële website van SK Deinze. "Ik ben zeker dat de neutrale voetballiefhebber snel overtuigd is van zijn kunnen. Het is aan hem en aan ons om hem hier verder te laten ontplooien.”


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top