Mons-Hainaut gaat in Mechelen voor kwalificatie voor de volgende ronde van de play-offs

Basketbal | De Euromillions Basket League is woensdag in zijn laatste fase gekomen: de play-offs. De vier wedstrijden worden gespeeld in een ‘best of three’ en acht ploegen hopen om Belgisch landskampioen te worden. Mons-Hainaut begon in zijn kwartfinale alvast goed tegen Kangoeroes Basket Mechelen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was een kleine verrassing dat Mons-Hainaut bovenaan het klassement stond na de reguliere competitie. Oostende, dat zijn tiende opeenvolgende titel hoopt te winnen, deelde de eerste plaats met Mons-Hainaut, maar Oostende stond uiteindelijk op de eerste plaats vanwege betere resultaten in de onderlinge duels.

De Henegouwers haalden dus een hoog niveau in de competitie en ze lijken een grote kanshebber te zijn om Oostende het leven zuur te maken omtrent een mogelijke titel. Met de tweede beste defensie van België en de beste coach van het seizoen, Vedran Bosnic, mogen ze wel dromen van de titel. Daarvoor zullen ze eerst voorbij Mechelen moeten geraken.

Veel potentieel bij Mechelen

In de kwartfinales kreeg Mons-Hainaut met Mechelen de zevende uit de competitie voorgeschoteld. Die zevende plaats staat niet in verhouding met de kwaliteiten van de ploeg. Zij hebben bijzonder veel potentieel, dat vertelde Bosnic na de bekerfinale. Mechelen verloor toen nipt van Oostende. "Mechelen is een ploeg waarvan de zevende plaats het potentieel niet weerspiegelt", aldus de coach.

De Maneblussers kregen bovendien voor de finale van de Beker van België met enkele Covid-19-gevallen te maken. Zonder dit hadden de Kangoeroes ongetwijfeld de top 4 van het klassement kunnen halen.

Psychologisch voordeel voor Mons

Nadat het in de reguliere competitie ook al twee keer wist te winnen, maakte Mons-Hainaut afgelopen woensdag ook geen fout tijdens de opening van de play-offs. Dat kwam onder meer dankzij een zeer goede Anthony Lambot (15 punten en 8 rebounds). Daardoor bracht hij zijn team naar een veilige 49-27. Mons controleerde vervolgens de partij om uiteindelijk met 84-60 te winnen.

De opdracht is dus simpel voor Mons: een overwinning aanstaande vrijdag in Mechelen en het heeft zijn ticket voor de halve finales van deze play-offs beet. Mechelen zal echter volop zijn laatste kans willen grijpen en zal zich zeker niet zomaar gewonnen geven. Mons hoopt bij een kwalificatie een volgende stap richting verrassende titel te zetten…

Mechelen – Mons-Hainaut is aanstaande vrijdag vanaf 20u15 te volgen op Pickx + Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top