De organisatie van de Antilliaanse Feesten heeft in de nasleep van het Overlegcomité van vorige week dan toch beslist om dit jaar een editie van het festival te organiseren. Eerder leek dat door de coronamaatregelen onmogelijk te zijn. Het festival zal in een kleinere versie en "zonder bands van over de oceaan" doorgaan op 12, 13 en 14 augustus.
De Antilliaanse Feesten vormen naar eigen zeggen het grootste Caribische festival ter wereld en daar horen traditioneel dus heel wat artiesten uit het Caribische gebied bij. Dat zal dit jaar dus niet het geval zijn. "Maar wel aanwezig zijn de vertrouwde ingrediënten die ons festival zo uniek maken: de fantastische Caribische sfeer, livebands, dj's en brassbands, meters dansvloer én onze geliefde camping", laat de organisatie weten.

De organisatie kiest niet voor uitstel, maar dus wel voor een kleinere editie in het weekend waarin het festival al oorspronkelijk gepland stond. "Na het jongste Overlegcomité hebben we snel de koppen bij elkaar gestoken", zegt woordvoerster Freya Verschueren. "We voelden dat er heel wat mogelijkheden zijn om een waardig festival uit te bouwen. Veel meer dan we aanvankelijk gedacht en gehoopt hadden. We zijn nog volop bezig met de praktische uitbouw. Het zal een krachttoer zijn om dit op drie maanden tijd uit de grond te stampen."

Vorig jaar moesten de Antilliaanse Feesten worden uitgesteld vanwege de coronacrisis. Tickethouders van die editie zullen nu echter hun geld terugkrijgen aangezien de editie van 2021 vanwege de kleinere schaal met andere prijzen zal werken. De ticketverkoop voor dit jaar start op 1 juni om 20 uur.