Liverpool heeft woensdag uitstekende zaken gedaan met het oog op de Champions League-plaatsen in de Premier League. De Reds wonnen op de 37e en voorlaatste speeldag in de Premier League met 0-3 bij Burnley en klimmen zo over Leicester City naar de vierde plaats, de laatste Champions League-plek in de Premier League. Divock Origi bleef opnieuw negentig minuten op de bank.
Firmino (43'), Phillips (52') en invaller Oxlade-Chamberlain (88') zorgden voor de goals op Turf Moor. De drie punten volstaan om op 66 punten te komen voor Liverpool, evenveel als het Leicester van Belgen Youri Tielemans, Dennis Praet en Timothy Castagne. Liverpool heeft echter een iets beter doelsaldo, hetgeen doorslaggevend is in de Premier League.

Zondag op de slotspeeldag ontvangt Liverpool Crystal Palace en Leicester Tottenham. Ook Chelsea is als derde met 67 punten nog niet zeker van zijn plaats. De Blues trekken zondag naar Aston Villa. Op 29 mei spelen ze ook nog de Champions League-finale tegen Manchester City. Indien ze die finale winnen, zijn ze sowieso zeker van deelname aan het kampioenenbal volgend seizoen.