Afgelopen zondag kwam er een einde aan de derde major van het Call Of Duty League-seizoen 2020-2021. Atlanta FaZe won de grote finale tegen de New York Subliners. We bespreken samen met jou hun eindoverwinning!

 

FaZe nog steeds aan de top, ondanks enkele intense duels

Atlanta FaZe, Dallas Empire, Florida Mutineers, LA Thieves, LA Guerrillas, Paris Legion, Seattle Serge, Minnesota RØKKR, OpTic Chicago, NY Subliners, Toronto Ultra en London Royal Raven. Deze eeuwige rivaliserende teams, samengesteld uit heel wat Amerikaanse spelers (73% om precies te zijn), stonden van 10 tot 16 mei tegenover elkaar in een derde major.

Een eerste confrontatie tussen Toronto en Atlanta gaf vonken in Round 4. Vorige maand gaven we nog mee dat de Ultras de tweede major hadden gewonnen, nadat ze een eerste keer van FaZe hadden verloren en wraak hadden genomen vanuit de loser bracket met 5-3.

FaZe moest een nederlaag incasseren aan de top van de winner bracket tegen New York, om aan de andere kant weer tegenover de Ultras te staan. Ondanks de volharding van de Ultras won FaZe met 3-2 en ging het door naar de grote finale met een duel tegen de nieuwe aartsvijand: de New York Subliners!

Na een eerste punt voor New York op Hardpoint, pakte FaZe de drie punten die nodig waren om te primeren in het toernooi: respectievelijk op Search & Destroy, Control en Hardpoint. New York zette alles op alles en kon een extra streepje achter zijn naam trekken, maar Atlanta nam de BO9 over en won de derde major en $200.000 aan prijzengeld! We onderstrepen ook graag het uitstekende optreden van Cellium, speler van FaZe, die zoals gewoonlijk het niveau van de wedstrijden optrok.

De top 3 van de competitie is dus als volgt: Atlanta FaZe, Toronto Ultra & New York Subliners!

Wanneer is de volgende major, vraag je je misschien af? Van 14 juni tot 20 juni en we komen natuurlijk terug met ons gebruikelijke verslag van de competitie!

Laten we tot slot niet vergeten dat de vierde major in LAN wordt gespeeld, in Texas om precies te zijn. Hoewel er op dit moment geen publiek is toegestaan, zijn we blij dat spelers langzaamaan kunnen deelnemen aan offline evenementen. Luidt dit het einde in van de beperkingen door de gezondheidscrisis? Wait and see…

Copyright afbeelding: Call of Duty League