Laatste speeldag Bundesliga: de strijd voor het behoud

Bundesliga | Dit weekend trekt het Duitse kampioenschap het doek over seizoen 2020-2021. Met nog één speeldag te gaan, is het verdict bijna gevallen: wie zakt samen met Schalke 04 naar de tweede klasse in de Bundesliga?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Veel verrassingen wat de titelstrijd betreft heeft de Bundesliga het jongste decennium niet te bieden: voor het negende jaar op rij is Bayern München kampioen. Achter de ‘Rekordmeister’ streden de andere teams om de tweede plaats. Leipzig eindigde als tweede, terwijl Dortmund en Wolfsburg, die zich plaatsten voor de Champions League, nog steeds strijden om de laatste podiumplaats.

Dat is in de top van het klassement de enige beslissing die nog moet vallen want Eintracht Frankfurt zal hoe dan ook vijfde worden, terwijl Bayer Leverkusen als zesde zal eindigen. Beide teams gaan naar de Europa League en zijn rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase.

Drie teams kunnen zich nog redden

Het is eigenlijk onderaan de tabel dat het nog best spannend is. Dat Schalke 04 degradeert, is al sinds enkele weken bekend, maar in de rangschikking net boven ‘Die Königsblauen’ zijn de verschillen tussen de andere degradatiekandidaten klein. Drie ploegen komen nog in aanmerking om te zakken naar de tweede klasse in de Bundesliga en zijn dus verwikkeld in de strijd om de 17e plaats (degradatie) en de 16e plaats (play-off) te ontlopen.

De best geplaatste ploeg is promovendus Arminia Bielefeld. De club staat op de 15e plaats met 33 punten, één meer dan Werder Bremen en twee meer dan FC Köln. Keulen heeft op papier echter de moeilijkste wedstrijd, want Sebastiaan Bornauw en zijn ploeg staan tegenover Schalke. Maar de Königsblauen zullen er zeker op gebrand zijn om hun rivalen De Geitenbokken mee naar beneden te sleuren.

Gaat Lewandowski geschiedenis schrijven?
Een andere ranglijst die de aandacht zal trekken is die van de topscorer. Met zijn 40 doelpunten heeft Robert Lewandowski het record van de Bomber, Gerd Muller, geëvenaard. De Poolse international heeft nog één speeldag om de legendarische Duitse spits te overtreffen.

Dat kan hij doen op de slotspeeldag, thuis tegen Augsburg. Het is makkelijk voor te stellen dat het hele team voor hem zal spelen zo dat hij de enige houder van dit ongelooflijke record van meer dan 40 treffers in één Bundesligaseizoen wordt. We kunnen zelfs nog een stap verder gaan: Bayern kan ook proberen om 100 competitiedoelpunten te halen, of zelfs 102 (bij een gemiddelde van 3 doelpunten per wedstrijd). Om dat te doen, moeten ze 6 (of 8) scoren.

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.
 
Programma van de 34ste speeldag

Zaterdag 15u30
Stuttgart-Arminia Bielefeld
Werder - Mönchengladbach (op Eleven Sports 3)
Eintracht - Freiburg
Bayern - Augsburg (op Eleven Sports 1)
Union Berlin - Leipzig
Wolfsburg-Mainz
Hoffenheim-Hertha
Dortmund - Leverkusen
Keulen-Schalke 04 (op Eleven Sports 2)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top