Wat je dit weekend niet mag missen op tv

Het weer blijft onvoorspelbaar en zo ook onze buitenplannen. Dus biedt Proximus Pickx jou een alternatief programma met deze weekendtips voor televisie.

Elvis Presley: the searcher

Wie zijn weekend graag inzet met een streepje muziek en zijn gading niet vindt bij ‘The Voice van Vlaanderen’, kan nu op Netflix terecht voor deze tweedelige docufilm over Elvis Presley. The King of Rock&roll!

Een gouden stem, bakken charisma, swingende heupen … Elvis Aaron Presley had alles om hele generaties in de ban te houden. Tot hij zichzelf op 42-jarige leeftijd de vernieling in dronk. There is only a certain amount of fame a man can handle. Ten onder aan drank, drugs, vrouwen en beroemdheid.

In ‘Elvis Presley: the searcher’ wordt voornamelijk dat getormenteerde kantje van het Amerikaanse muziekicoon belicht. Aan de hand van onuitgegeven foto- en filmmateriaal, interviews met hem en collega-muzikanten of vrienden, concertopnames en privéfilmpjes. De film kwam tot stand door een samenwerking van Priscilla Presley, de ex-vrouw van Elvis, met de gereputeerde producer Jon Landau ('Titanic', 'Avatar'). Buiten een uiteraard heerlijk rockende soundtrack krijg je hier een inkijk in de zoekende ziel van een wereldster zoals ze die tegenwoordig niet meer (kunnen) maken.

Ontdek ‘Elvis Presley: the searcher’ vanaf nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.Wild Tales

Wie zijn humor graag met een donker randje heeft, kan niet beter zitten dan bij deze ‘Wild Tales’. Een Spaans-Argentijnse coproductie uit 2014 -originele titel ‘Relatos Salvajos’-, geregisseerd door de minder bekende Argentijn Damian Szifron, maar geproducet door de immens populaire Spanjaard Pedro Almodóvar. Deze originele prent werd in Cannes genomineerd voor beste film en op de Oscars als beste niet-Engelstalige film.

We krijgen zes kortverhalen te zien, met één gemeenschappelijke deler: kleine incidenten die ontsporen in uitzinnige wraakacties. Wrange en tegelijkertijd komische scenes, soms zo pijnlijk herkenbaar dat het onbehaaglijk wordt. Zoals de nette, vriendelijke familieman die uit zijn dak gaat wanneer blijkt dat zijn wagen onterecht weggesleept werd en die vervolgens in een bureaucratisch web verstrikt geraakt. Of de chauffeur die een trage voorganger uitscheldt tijdens het inhalen om even nadien in panne te vallen op diezelfde verlaten weg… en wie komt daar dan aangereden? Juist. Of de vrouw die op haar huwelijksfeest ontdekt dat de minnares van haar man in de zaal zit.

Het is lachen, terwijl je nagelbijtend zit toe te kijken en steeds dieper wegzakt in je zetel.

‘Wild tales’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus onlineSerengeti

In deze natuurdocumentaire uit de befaamde BBC-stal wordt ingezoomd op de Afrikaanse savanne, en meer bepaald de Serengeti-vlakte. Een gebied van om en bij de 30.000 vierkante meter, dat het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia bestrijkt.

Bekend vanwege zijn jaarlijkse dierentrek, waarbij rond oktober tot wel anderhalf miljoen wilde dieren het uitgestrekte landschap doorkruisen op zoek naar betere plaatsen om te grazen. Of te jagen. Want naast veel planteneters, zoals de buffel, de gnoe of de zebra, is dit ook het jachtterrein van een aantal gevreesde roofdieren: leeuwen, hyena’s of krokodillen die op de loer liggen aan de plassen waar de dieren komen drinken.

De zesdelige documentairereeks 'Serengeti' volgt een jaar lang het leven van de meest iconische dieren in de prachtigste landschappen van Tanzania. In deze aflevering van zaterdag is de grote migratie volop aan de gang. Maar binnen de respectieve families van de leeuwen, de zebra’s en de apen loopt niet alles van een leiden dakje. Vaak zorgen interne strubbelingen voor meer averij dan de dreiging van ronddwalende roofdieren. 

Bekijk ‘Serengeti’ op zaterdag om 18u10 op Een of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Toni Erdmann

Deze ‘Toni Erdmann’ groeit stilaan tot een cultklassieker uit. Bij de bioscooprelease in 2016 ietwat onder de radar gebleven -al won het wel vijf prijzen op de European Film Awards en was het genomineerd voor beste film in Cannes- maar door mond-aan-mondreclame wint de film dezer dagen aan populariteit. Zo krijgt het geregeld een plek op het programma van de kabelzenders: dit weekend op het Nederlandse NPO2 bijvoorbeeld.

De Duitse regisseuse Maren Ade zoomt in op de getroebleerde relatie tussen Winfried, een gepensioneerde muziekleraar met een bizarre voorliefde voor vermommingen en een hang naar anarchie, en zijn dochter Ines, een ambitieuze maar eenzame carrièrevrouw.

Ines werkt voor een firma in Boedapest en Winfried beslist haar te verrassen met een bezoekje. Al gauw ziet hij in hoe monotoon en leeg het bestaan is van zijn dochter. Hetgeen hij probeert te doorbreken met enkele humoristische intermezzo’s. Maar die zijn zo absurd dat ze voor gênante momenten en familiale strubbelingen zorgen. 'Toni Erdmann' is een absurdistische, anarchistische komedie, die boeit en ontroert tot in de compleet losgeslagen finale.

Bekijk ‘Toni Erdmann’ op zaterdag om 23u45 op NPO2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!Great American Railroad Journeys

In deze reisreeks doorkruist de voormalige Britse politicus Michael Portillo de VS en Canada. Met Appletons' National Railway and Steam Navigation Guide for the United States and Canada als leidraad. Een reisgids uit 1879, die de invloed van de kolonisten en het treinnetwerk op de uitbouw van de VS als wereldmacht blootlegt.

De eloquente Portillo, gekend vanwege zijn koket Engels accent, verdiept zich net als in vorige reeksen -waarin hij onder andere continentaal Europa en Groot-Brittannië verkende met de trein- in de geschiedenis van de plekken en mensen die hij op zijn reis ontmoet.

In de aflevering van dit weekend trekt hij van Plymouth, dat beschouwd wordt als de ‘geboortestad’ van de VS, tot New Londen. Portillo leert er onder meer hoe de inheemse bevolking in de negentiende eeuw de kolonisten inwijdde in de geheimen (en het belang) van landbouw en grondbewerking. Waarmee ze eigenlijk hun eigen ondergang inluidden …

Bekijk ‘Great American Railroad Journeys’ op zondag om 21u25 op Een of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Oxygen

Een beklemmende sci-fithriller van de Franse regisseur Alexandre Aja, met een knipoog naar ‘Buried’, een film uit 2010 met Ryan Reynolds in de hoofdrol. Net als in ‘Buried’, waarbij iemand levend begraven wordt en alles vanuit die doodskist wordt gefilmd, volgen we een personage dat vastzit in een wel zeer benepen ruimte.

Mélanie Laurent speelt Liz, een vrouw die ontwaakt in een futuristische cryogene pod. Ze weet en herinnert zich niets, behalve dat er haar nog weinig zuurstof rest en dat ze kan communiceren met een computerstem genaamd MILO (ingesproken door acteur Mathieu Almeric). De claustrofobische scenes in de cryobox worden gelukkig af en toe afgewisseld met een flashback, waardoor de kijker toch ook even naar adem kan happen. Voor liefhebbers van suspense is dit ongetwijfeld een pareltje, voor hartlijders dan weer een uitdaging. Nieuw op Netflix!

Ontdek ‘Oxygen’ vanaf nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.Films

Bekijk alles
Top