Tijdens het hele EK introduceert Proximus Pickx het nieuwe online spel Pickx Prono, waar je alleen of met een team kan proberen om elke match van het toernooi te voorspellen. En voor de helderzienden onder ons zijn er mooie prijzen te winnen!
Met het EK voetbal 2020 in het verschiet doen ook al een pak pronostieken de ronde over wie de trofee naar huis mee zal nemen. In de familie of onder vrienden is het geen sinecure om overeen te komen over welk team en welke spelers de beste prestaties zullen neerzetten.
 
Proximus Pickx komt met de oplossing. De debatten kunnen getemperd worden dakzij het nieuwe ludieke spel dat Pickx helemaal gratis lanceert. Op Pickx Prono kunnen jij en je naasten samen met iedereen op het web wekenlang de strijd aangaan door te voorspellen wie in elke wedstrijd de bovenhand zal nemen.
 
Dagelijkse afspraak
 
Pickx Prono wordt gelanceerd op 27 mei. Om al helemaal in de stemming te komen en om je vertrouwd te maken met de werking van het spel, kan je al de eerste pronostieken plaatsen op de oefenmatchen van de Duivels tegen Griekenland (3 juni) en Kroatië (6 juni). Je kan de uitslag voorspellen aan de rust en na het fluitsignaal, de maker van het eerste doelpunt en de minuut van de eerste goal.
 
En voor wie lange en omslachtige Excel-sheets vreest: wees gerust! Het platform zal intuïtief en gebruiksvriendelijk zijn. De enige stress die je zal ervaren, is de keuzestress voor je pronostieken. En zelfs daarbij steekt Proximus een handje toe, want video’s met raad van onze experten zullen je helpen om de moeilijke knopen door te hakken.
 
Het spel is perfect solo te spelen, maar aarzel ook niet om vrienden uit te nodigen via sociale media en teams te vormen. Samen kan je elke match analyseren en elk nieuwtje verslinden om dagelijks je pronostiek in te geven en de grootste kans te maken om te winnen. Zorg natuurlijk wel dat je voorspelling voor de aftrap binnen is!
 
Bonuspunten en prijzenpot
 
En voor hen die met hun pronostieken het dichtst bij de werkelijkheid zitten, heeft Proximus Pickx een beloning! Er vallen namelijk heel wat prijzen te winnen, zoals een Samsung Galaxy S21, een Playstation 5 Digital Edition of een pakket waarmee je optimaal voor de Rode Duivels kan supporteren.

Om een kans te maken op de prijzenpot kan je bonuspunten verzamelen door de topscorer van het toernooi te voorspellen en door het parcours van de eindwinnaar doorheen de poules uit te stippelen. Die pronostiek moet uiteraard voor 11 juni binnen zijn.
 
Bij de teams worden scores van de vier beste teamleden in rekening gebracht. Maar om de solospelers geen nadeel te bezorgen, worden er twee aparte klassementen opgesteld: eentje voor individuele spelers en eentje voor teams.
 
Spelen maar!