Werchter Parklife heeft enkele nieuwe namen gelost voor zijn editie deze zomer. Onder meer Zwangere Guy, Tourist LeMC, Alex Agnew en Bart Peeters & De Ideale Mannen hebben hun aanwezigheid bevestigd. Werchter Parklife is het coronaveilig alternatief voor Rock Werchter, Werchter Boutique en TW Classic. De volledige maand juli worden bezoekers getrakteerd op vier concerten per week.
Midden maart kondigde het festival al aan dat het de editie van 2021 uitstelt naar volgend jaar. Deze zomer voorziet de organisatie een alternatief: van 1 juli tot 1 augustus staat Werchter Parklife gepland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag staan er concerten op het programma. Er zijn telkens maximum 2.500 mensen toegelaten.

Samen met de aankondiging van Werchter Parklife, liet de organisatie ook de eerste namen los op het publiek. Onder meer Balthazar, Goose, Arsenal en Black Box Revelation waren al bekend. Parklife voegt er nu nog een rijtje artiesten aan toe: rappers Tourist LeMC, Zwangere Guy, en blackwave zullen op de planken van Werchter staan. Ook bekende namen als Compact Disk Dummies, De Mens, Ruben Block en de Nederlandse revelatie Froukje hebben bevestigd. 

De ticketverkoop voor het festival is gisteren gestart, en enkele concerten zijn al meteen uitverkocht. Dat is het geval voor het optreden van Balthazar, Goose, Arsenal, Equal Idiots en Black Box Revelation. Arsenal en Balthazar spelen daarom op hun dag een extra set in de namiddag. Voor optredens vanaf 11 juli start de ticketverkoop op 21 mei om 10 uur. Het volledige programma is te bekijken op de website van Werchter Parklife.

De organisatie geeft nog mee dat als de Rode Duivels de kwartfinales van het Europees Kampioenschap halen, er gesleuteld zal worden aan de timings van de optredens. Zo kunnen de voetbalwedstrijden in het programma geïntegreerd worden.

Rock Werchter vindt volgend jaar plaats van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli.