eDevils kunnen zich niet plaatsen voor eEuro 2021

Nieuws |

Na een kwalificatiecampagne van enkele weken hebben de eDevils gisteren het laatste luik van de barrages voor eEuro 2021 afgewerkt. Helaas kwam hun avontuur vroegtijdig ten einde met een vierde plaats in de groep. België zal er dus niet bij zijn op het virtuele EK voetbal.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het avontuur van ons eDevils-team, actief op PES 2021, kende gisteren een trieste afloop. Ze waren meer dan een maand bezig geweest met een kwalificatiecampagne die hen rechtstreeks naar het main event van eEuro 2021 had moeten leiden. Ter herinnering: de competitie brengt de beste Europese naties samen in een evenement dat parallel aan het EK wordt georganiseerd. Helaas zal ons team niet deelnemen aan het vervolg van het toernooi door mindere resultaten.

Het avontuur begon nochtans goed voor onze eDevils. In de groepsfase eindigden ze tweede achter Israël. Een bemoedigend resultaat, maar net niet genoeg om zich rechtstreeks te plaatsen. En dus moest een reeks barragewedstrijden voor de beslissing zorgen. Het doel was duidelijk: minstens derde eindigen om een ticket te veroveren.

Na de eerste speeldag op 10 mei lag die derde plaats binnen handbereik. Na afloop van de eerste vier wedstrijden stond ons team op de 3e plaats, ex-aequo met Oekraïne. Jammer genoeg waren onze spelers gisterenavond niet in staat om de kwalificatie over de streep te trekken.

De avond ging echter op een ideale manier van start. Een overwinning tegen Oostenrijk, de zwakste tegenstander in de groep, bracht ons land in de best mogelijke positie om de avond goed te ronden. Maar onze tweede tegenstander, Turkije, had daar geen oren naar. Het bracht zijn beste talenten aan de aftrap om ons een 6-1-pandoering toe te dienen, een zware nederlaag voor onze twee Duivels. De eDevils wilden reageren en gingen voor de winst tegen Oekraïne en Italië, wat nodig was om in de race te blijven. Jammer genoeg bleken de Oekraïners en de Italianen, de regerende Europese kampioen, sterker en ging onze hoop op kwalificatie definitief in rook op.

Jon Bruno, een van de twee vertegenwoordigers van België, reageerde teleurgesteld. “De teleurstelling is er, want we waren er heel dicht bij. Maar ik ben nog steeds trots op wat we hebben bereikt”, vertelde hij de dag na de nederlaag. Hopelijk is dit slechts uitstel voor ons land, dat zich uiteraard zal proberen te kwalificeren voor de volgende editie. Wij willen van deze gelegenheid gebruikmaken om Jon Bruno en Mikail Gönen, onze twee spelers, te bedanken, die ons gedurende de hele competitie heel wat fijne momenten hebben doen beleven.

Copyright afbeelding: Royal Belgian Football Association

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top