Nintendo heeft een competitief circuit aangekondigd voor zijn game Mario Kart 8 Deluxe. De competitie, die is opgesplitst in vier afzonderlijke en open evenementen en die voor iedereen in de Benelux toegankelijk is, gaat eind deze maand van start. We zien elkaar op 29 mei voor een explosieve Spring Cup!

Dit is nieuws dat Belgische liefhebbers van champignons, bananen en andere schelpen blij zal maken! Op het eerste gezicht lijkt het een kookwedstrijd, maar in werkelijkheid is het de beroemdste Italiaanse loodgieter op de planeet die in onze contreien terugkeert. Nintendo, de Japanse uitgever van videogames en de fabrikant van consoles, heeft onlangs aangekondigd dat het een seizoensgebonden competitief circuit zal organiseren voor Benelux-spelers op de nieuwste editie van zijn populaire kartspel Mario Kart.

Dit nieuwe circuit zal het hele jaar en in de loop van de seizoenen doorlopen. Om de drie maanden zal een nieuwe individuele competitie worden georganiseerd voor de beste piloten uit België, Nederland en Luxemburg.

De etappes:

Spring Cup: 29 mei 2021 om 20u
Summer Cup: juli 2021
Autumn Cup: oktober 2021
Winter Cup: januari 2022

In elke etappe worden de punten van de twintig beste spelers opgenomen in de ranglijst van het Seasonal Circuit. Aan het eind van de vier edities zullen slechts 12 spelers zich plaatsen voor de grote finale, die in het voorjaar van 2022 zal doorgaan! Meedoen aan de eerste etappe is heel gemakkelijk. In het hoofdmenu van het spel kies je voor “Online” en ga naar “Toernooi“. Selecteer vervolgens “Zoeken met een code” en voer de toernooicode in die je hieronder op de afbeelding kan zien.

Natuurlijk gelden er een paar regels voor de deelnemers, en omdat die erg belangrijk zijn, zetten we ze hier voor jou op een rijtje.

De regels:

– Elk toernooi wordt verreden in Grand prix 150cc
– Ieder voor zich
– Items: normale modus
– Geen AI toegestaan
– Alle voertuigen zijn toegestaan
– Smart Steering: met
– Aantal wedstrijden per toernooi: 12 wedstrijden
– Spelersniveau: alle niveaus
– Voorwaarden voor inschrijving: beschikken over een internetverbinding / 16 jaar oud zijn / woonachtig zijn in de Benelux

Als presteren niet je sterkste kant is, heb je nog altijd een kans om een van de vele prijzen te winnen die worden aangeboden! Nintendo organiseert namelijk een wedstrijd op Twitter. Als je je beste, meest spannende, meest angstaanjagende of meest grappige racemoment op Twitter deelt met de hashtag #SpringCup, ontvang je misschien wel een kleine verrassing in je mailbox.

Copyright afbeelding: Nintendo