Waasland-Beveren heeft niet lang gewacht om een opvolger te strikken voor de ontslagen Nicky Hayen. De degradant van de JPL stelde dinsdagvoormiddag Marc Schneider voor als nieuwe T1.
Schneider is een 40-jarige Zwitser die zich tussen 2013 en 2020 opwerkte van assistent-coach tot T1 bij FC Thun. Die club degradeerde vorig seizoen uit de Zwitserse Super League (hoogste niveau) en strijdt momenteel met Grashoppers voor de titel in de Challenge League (tweede niveau).

Die strijd is wel al enkele maanden gaande zonder Schneider, want de voormalige profvoetballer werd in oktober van vorig jaar aan de kant geschoven omdat hij na de degradatie ook met een 1 op 9 startte in de tweede klasse.

Bij Waasland-Beveren zijn ze alvast overtuigd van de kwaliteiten van Schneider. “We zijn heel blij dat Marc heeft beslist om ons te komen versterken", vertelt sportief directeur Roger Stilz (ook al een Zwitser) op de officiële website van de club. "Ons vooropgesteld profiel was duidelijk en we zijn ervan overtuigd dat Marc de ideale kandidaat is om ons project te ondersteunen. Hij is het gewoon om spelers op te leiden, denkt heel strategisch en heeft veel ervaring als speler, assistent-trainer en hoofdtrainer."

Marc Schneider brengt ook zijn eigen assistent mee in de persoon van Pascal Cerrone. Hij vertoefde de voorbije jaren steevast in de schaduw van Schneider als zijn trouwe rechterhand.