Ter gelegenheid van de 40ste verjaardag ondergaat de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV), de grootste jonge leesclub van Vlaanderen en Brussel, een make-over. Voortaan gaat de KJV als de Leesjury door het leven. Daarnaast werd ook de website en het programma onder handen genomen.
De Kinder- en Jeugdjury (KJJ) werd in 1981 opgericht om kinderen en jongeren aan te zetten tot het lezen van boeken. In 1998 werd de naam gewijzigd naar Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV), maar nu was het dus tijd voor een update. "Dat zowel de naam als het logo van de KJV toe waren aan een opfrissing, stond voor ons al langer vast", zegt directeur Sylvie Dhaene. "De nieuwe naam is rechttoe rechtaan en zegt duidelijk waar het in de Leesjury om draait: boeken lezen en beoordelen."

De Leesjury neemt de gelegenheid te baat om ook enkele kleine inhoudelijke wijzigingen door te voeren. Zo zullen in de oudste leeftijdsgroepen (12-14 en 14-16 jaar) voortaan slechts zes in plaats van de gebruikelijke acht boeken worden gelezen en beoordeeld. Daarnaast komt er ook een zevende leesgroep (16+) voor wie na de laatste groep nog niet uitgelezen is.