Laatste loodjes in ‘Camping Coppens’

In de voorlaatste aflevering van ‘Camping Coppens’ kregen we inkijk in hoe druk het leven van de familie Coppens eigenlijk is in Zweden. En met nog maar enkele weken te gaan voor de eerste gasten aankomen, moet er nog heel wat gebeuren.

De hutjes op de camping, de zogenaamde stugor, moeten nog helemaal opnieuw ingericht worden. En dat betekent schilderen, meubels in elkaar steken, alles inrichten, zorgen dat er overal elektriciteit is… En dat terwijl de gasten binnenkort beginnen aan te komen.
 
In het kort legt Staf uit hoe zijn dag in elkaar zit en daar komt vooral veel autorijden aan te pas. Alles ligt in Zweden namelijk een pak verder uit elkaar dan in België en met alle autoritten, hobby’s, huishouden, kinderen halen… zit de dag goed vol. “Soms denk ik toch, waar ben ik aan begonnen”, zucht hij. ’s Avonds kruipen Staf en Monique achter de computer. De website van hun camping staat namelijk online en daar stromen de vragen binnen. Een kwartiertje mails beantwoorden wordt al gauw enkele uurtjes typen.
 
En naast al dat werk maakt Staf ook nog eens samen met broer Matthias een nieuw seizoen van ‘De Code van Coppens’. Elke dag brainstormen ze over nieuwe kamers waar ze BV’s uit kunnen laten ontsnappen en wanneer het tijd is voor opnames, moet hij zelfs 48 uur op en af naar België. Het weerzien met Matthias is hartelijk, maar het is ook werken geblazen in de kamer in Tirolthema. Je zou voor minder vermoeid zijn en misschien een tikkeltje prikkelbaarder dan anders.

Aanstellerij
 
Staf vertelt aan de ontbijttafel over zijn misofonie. Hij kan niet tegen bepaalde geluiden, en dan in het bijzonder de mondgeluiden van zijn gezinsleden die cornflakes eten. Volgens Monique is het allemaal maar aanstellerij en ook Staf laat het uiteindelijk varen.
 
Tijd voor een beetje ontspanning dan maar. Al heeft Staf net een vrij spannende sport uitgekozen om eens uit te proberen. De lokale ijshockeyploeg – overigens geen sukkelaars – nodigt hem uit voor een initiatie. Op kunstschaatsen en ingepakt in beschermend materiaal begeeft hij zich op het ijs, maar na vijf minuten match is het al welletjes. Misschien denkt Staf beter nog eens na over zijn nieuwe hobby.
 
Voor de laatste loodjes op de camping krijgen Staf en Monique hulp uit Belgische en Nederlandse hoek. Broer Maarten komt helpen, net als Inez, de beste vriendin van Monique, en haar man Richard. En Inez is alvast een betere winkelpartner dan Staf, volgens Monique. Met haar zijn er iets minder flauwe mopjes en gezucht te horen. Maar ze komen wel thuis met handdoekklemmen met flamingo’s op, en die hebben een bijzondere betekenis volgens campingverkoper Anders. “Als iemand een flamingo voor zijn tent zet, betekent dat dat ze swingers zijn”, lacht hij. Misschien toch beter een ander dier zoeken, om misverstanden te voorkomen.

Bekijk ‘Camping Coppens – Op weg naar Zweden’ op maandag om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top