Een geluidstechnicus die probeerde Roger Hodgson, de voormalige frontman en songwriter van de Britse rockgroep, af te persen en zijn manager bedreigde, heeft van de Tongerse strafrechter opschorting gekregen. De technicus werd dus wel veroordeeld voor de feiten maar krijgt geen straf omdat hij met een veroordeling op zijn strafblad zijn job niet meer kan uitoefenen.
De man toerde jarenlang met Hodgson als die in onze contreien optrad. Aan die samenwerking kwam in 2016 plots einde. Omdat de technicus nooit een reden voor zijn ontslag had gekregen, eiste hij een schadevergoeding maar die kreeg hij nooit.

In 2017 was hij net als de zanger aanwezig op een festival in Nederland. Toen Hodgson en zijn manager merkten dat de naam van zijn voormalige technicus op de gastenlijst stond, eisten ze dat de man onmiddellijk van het festivalterrein verwijderd zou worden. De organisatoren konden niet anders dan aan de eis van de zanger voldoen omdat die anders niet wilde optreden. 

Uit woede stuurde hij een sms naar de manager met bedreigingen. Ook maakte hij een nieuw emailadres aan op de naam van de manager en bracht hij alle concert- en festivalorganisatoren op de hoogte dat dat het nieuwe contactadres was voor optredens. De technicus dreigde er ook mee om illegaal gemaakte opnames van de zanger te verspreiden via Facebook. 

De technicus kreeg van de Tongerse strafrechter een straf met opschorting. Met een strafblad zou hij evenementen waarbij internationale beroemdheden, politici en gezagsdragers aanwezig zijn, niet meer mogen bijwonen. "Een strafblad zou dus een rechtstreekse en grote impact hebben op de broodwinning van de beklaagde", aldus de rechter. Aan Hodgson en zijn manager moet hij een symbolische euro betalen als schadevergoeding.